bobotie-recept-zonder-pakjes
Diner,  Recepten

5x comfort food recepten | makkelijk & gezond

Deze comfort food recepten gaan je blij maken! Vol smaak en toch gezond. Van de lekkerste bolognese tot bobotie, lees snel verder.

Op zoek naar verwarmende comfort food recepten vol smaak? Zoek dan niet verder. Ik deel 5 recepten met je waar je blij van gaat worden. Want tot nu toe moeten we het niet hebben van het weer. Maar met een van deze warme en heerlijke gerechten voor je en kaarsjes aan wordt zelfs deze regen gezellig.

Bobotie zonder pakjes en zakjes

comfort-food-recepten

Je hebt vast wel eens een Knorr Wereldgerecht gegeten. De bobotie daarvan vind ik erg lekker, maar die kun je super makkelijk zelf maken! Zonder pakjes en zakjes, gezond en vooral erg lekker. Dit recept voor bobotie kun je trouwens ook makkelijk vega maken door voor vega gehakt te kiezen. Als je de yoghurt vervangt door soja yoghurt, dan is het gerecht ook nog eens lactosevrij. Hier vind je het recept.

De lekkerste pasta bolognese

comfort-food-recepten

Geloof me: zo maak je de lekkerste bolognese saus. De ingrediënten zijn simpel, maar er is een geheim ingrediënt. Dat is geduld! Hoe langer de saus trekt, hoe meer de smaken naar voren komen. Ik laat de pan met saus wel 1,5 tot 2 uur pruttelen. Het gehakt wordt dan doordrongen van smaak en de groenten zijn versmolten in de saus. Hier vind je het recept.

Gevulde zoete aardappel met bonen

comfort-food-recepten

Zoete aardappel smaakt zoveel beter uit de oven en de kruidige vulling en romige avocadodip maken het af. De gevulde zoete aardappel maak je in een handomdraai. Wil je snel eten? Dan kun je de zoete aardappel in plaats van in de oven bereiden ook koken. Hier vind je het recept.

Gnocchi traybake met feta

comfort-food-recepten

Dit gerecht is in een woord fantastisch. Veel makkelijker en lekkerder wordt het niet! Deze gnocchi traybake maak je in een handomdraai en de smaak is geweldig. De gnocchi wordt lekker krokant gebakken in de oven en dat in combinatie met feta. Paprika, tomaat en oregano geven een Griekse sfeer aan het gerecht. Hier vind je het recept.

Pasta met geroosterde paprikasaus en kip

pasta-paprikasaus

De geroosterde paprikasaus heeft een rijke gerookte smaak, maar is ook lekker romig. Een echt comfort food recept dus. Je kunt voor dit recept gegrilde paprika uit pot gebruiken. Dit met nog een paar ingrediënten blend je tot een gladde paprikasaus, pasta erbij en klaar! Binnen een handomdraai maak je dit makkelijke en gezonde recept. 

Ga jij een van deze comfort food recepten maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.