warm-ontbijt
Ontbijt,  Recepten

Cottage cheese pancakes met blauwe bessen – gezond recept

Deze cottage cheese pancakes met blauwe bessen zijn goddelijk! Lekker luchtig en boordevol eiwit en vezels. Met een paar ingrediënten maak je het recept.

Ik ben gek op pannenkoeken en varieer volop! Met een paar gezonde ingrediënten kun je namelijk alle kanten op. Vorige week maakte ik bijvoorbeeld crêpes, maar deze keer deel ik dit recept. Cottage cheese zorgt dat de pancakes lekker luchtig worden en de blauwe bessen maken het af. Geweldig als feestontbijt, maar eigenlijk is dit elke dag wel een goed idee. Havermout bevat veel vezels en eieren en cottage cheese bevatten veel eiwit, waardoor je langer verzadigd blijft.

Dat ik gek ben op cottage cheese is geen geheim. Ik heb namelijk meerdere recepten online staan met cottage cheese. Het is laag in vet en hoog in eiwit, waardoor ik het graag verwerk in mijn recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze cottage cheese wafels? En in deze gezonde cheesecake is ook geweldig! Je kunt natuurlijk ook een lekkere lasagne maken en cottage cheese gebruiken als extra kaassaus. Bijvoorbeeld deze lasagne.

cottage-cheese-pancakes-bessen

Je hebt nodig:

Voor +/- 8 cottage cheese pancakes met blauwe bessen

  • 2 eieren
  • 100 g cottage cheese
  • 50 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma
  • Handje blauwe bessen (diepvries kan ook)
  • Olie om in te bakken

Zo maak je het:

Mix de eieren, cottage cheese, havermout, bakpoeder en vanille aroma in een blender tot een glad geheel. Verhit daarna een beetje olie in een pannenkoekenpan. Zodra de pan heet genoeg is, doe je ongeveer 1 grote eetlepel beslag per pancake in de pan. Druk een paar blauwe bessen per pancake in het beslag en bak de pancakes een paar minuten per kant. Eet smakelijk!

hilicious

Laat je me weten wat je van de cottage cheese pancakes met blauwe bessen vond? Je kunt me altijd een berichtje of foto sturen op Instagram! Daar deel ik trouwens ook veel extra leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.