cottage-cheese-pancakes
Lunch,  Ontbijt,  Recepten

Cottage cheese pancakes – gezond en makkelijk!

Banaan-ei pannenkoekjes move over! Deze cottage cheese pancakes zijn mijn nieuwe favoriet. Super lekker, fluffy en enorm makkelijk te maken! Met een paar ingrediënten maak je het.

Ik heb een nieuw lievelingsrecept voor pannenkoeken. Ik ging altijd voor de banaan-ei variant, maar deze cottage cheese pancakes zijn hemels! Toen ik aan het bladeren was in een kookboek, kwam ik ricotta pannenkoekjes tegen. Cottage cheese is iets minder vet, dus ik bedacht dat het vast ook hiermee ging lukken. Dat was een succes. Met een paar ingrediënten maak je deze fluffy én voedzame cottage cheese pancakes.

Er was een reden voor dat ik deze week dit recept ging proberen. Mijn verstandskiezen zijn namelijk getrokken. Wat is dat verschrikkelijk zeg. Ik loop sinds die tijd met een hamsterwang en ibuprofen is mijn beste vriend. Ik leef op koud drinken en vloeibaar en/of zacht eten. Pancakes leken mij daarom een heel goed idee! Verder heb ik veel gazpacho gegeten. Koude soep was nog nooit zo welkom, in 1 kom je groentebehoefte van de dag!

cottage-cheese-pancakes

Je hebt nodig:

Voor +/- 8 cottage cheese pancakes

  • 2 eieren
  • 100 g cottage cheese
  • 40 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma
  • Olie om in te bakken
  • Fruit naar keuze als topping

cottage-cheese-pancakes

Zo maak je het:

Mix de eieren, cottage cheese, havermout, bakpoeder en vanille aroma met een blender of staafmixer tot een glad beslag. Verhit hierna een koekenpan. Doe vervolgens een beetje olie in de pan.

Bak de pancakes vervolgens een paar minuten per kant. Hanteer ongeveer 1 grote eetlepel beslag per pancake. Serveer met je lievelingsfruit en eventueel wat kwark. Eet smakelijk!

hilicious

Laat me het vooral even weten als je dit recept hebt gemaakt! Je kunt me altijd een berichtje sturen op Instagram. Dat vind ik altijd enorm leuk!