cottage-cheese-wafels
Lunch,  Ontbijt,  Recepten

Cottage cheese wafels met fruit – Makkelijk recept

Start je dag goed met deze cottage cheese wafels met fruit. Met een paar ingrediënten maak je het. Zo makkelijk en lekker kan gezond eten zijn! Je maakt de wafels binnen no time.

Als je me al een tijdje volgt, dan weet je dat ik gek ben op wafels! Het is zo makkelijk om zelf gezonde wafels te maken en ik deel dit succes-recept dan ook graag met je. De bananenwafels die al op mijn site staan zijn een groot succes en ik besloot nog een versie te maken. Deze cottage cheese wafels maak je met een paar ingrediënten. Zo lekker en voedzaam!

Cottage cheese is eiwitrijk en laag in vet. Een gezonde basis voor wafels dus. De structuur van cottage cheese is wat vlokkerig, maar doordat je het blend merk je daar helemaal niets meer van. Je zult merken dat de wafels extra romig worden door de cottage cheese! Banaan zorgt voor een heerlijke zoete smaak. Eigenlijk is elke soort fruit lekker als topping, maar ik koos voor bosbessen en rode bessen.

cottage-cheese-wafels

Je hebt nodig:

Voor 6 wafels

  • 100 g cottage cheese
  • 65 g havermout
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • Halve banaan

Extra:

  • Wafelijzer *

Topping:

  • Halve banaan, rode bessen en/of bosbessen **

*Geen wafelijzer? Maak dan dit recept voor cottage cheese pancakes!

** Alle soorten fruit zijn heerlijk als topping, dus kies jouw favoriet.

Zo maak je het:

Doe de cottage cheese, havermout, bakpoeder, eieren en halve banaan in een blender en blend het tot een glad geheel.

Verhit het wafelijzer en vet het in. Zodra het wafelijzer op temperatuur is, kun je het beslag erin doen. Schep ongeveer 2 tot 3 eetlepels beslag per wafel in het ijzer en bak de wafels in circa 4 minuten gaar. Leg de wafels weg, en vet het wafelijzer weer in met een beetje olie. Maak hierna de volgende lading wafels, totdat het beslag op is.

Serveer de cottage cheese wafels met je favoriete fruit. Eet smakelijk!

Extra tip: Je kunt ook een halve banaan kort bakken in de pan, zodat het gaat karameliseren. Extra lekker als topping!

Met wie wil jij deze wafels maken? Deel het vooral met diegene! Als je dit recept hebt gemaakt, kun je dat delen op Instagram. Dat vind ik namelijk super om te zien.