courgette-fritters
Diner,  Lunch,  Recepten,  Uncategorized

Courgette fritters – makkelijk en gezond recept

Deze courgette fritters zijn super makkelijk om te maken én voedzaam. Zonder dat je het doorhebt krijg je een portie groente binnen. Met slechts 4 ingrediënten maak het.

Met slechts 4 ingrediënten maak je dit recept die ook erg goed bij kinderen in de smaak valt. Het zijn net pannenkoekjes namelijk. Zonder dat je het doorhebt eet je veel groente, ideaal. Glutenvrij eten? Gebruik dan glutenvrije havermout en vermaal het tot meel. Als je geen glutenvrije courgette fritters hoeft, kun je ook gewoon volkorenmeel of volkoren speltmeel gebruiken.

Op zoek naar meer inspiratie? Deze pasta met geroosterde paprikasaus is erg lekker. Gezonde wrappizza’s zijn altijd fantastisch, maar deze enchiladas zijn ook verrukkelijk.

courgette-fritters

Je hebt nodig:

Voor ongeveer 6 courgette fritters

  • 400 g courgette
  • 2 eieren
  • 2 tl pesto
  • 75 g havermeel*
  • Olie om in te bakken

*Dit kun je zelf maken door havermout in de blender te vermalen tot meel. Je kunt natuurlijk ook volkorenmeel of volkoren speltmeel gebruiken.

Zo maak je het:

Rasp als eerste de courgette fijn. Onttrek hierna goed het vocht uit de courgette. Dit kun je doen met een zeefje of een theedoek. Je kunt ook een snufje zout over de courgette rasp doen, dan onttrekt het vocht zich sneller.

Als er bijna geen vocht meer in de courgette zit, kun je de eieren, pesto en havermeel toevoegen. Meng het tot een geheel en vorm hierna rondjes van het beslag.

Verhit een beetje olie in de koekenpan en bak de courgette fritters zo’n 3 minuten op elke kant, totdat ze goudbruin zijn.

Serveer de courgette fritters met jouw favoriete toppings. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.