courgetti-pesto-garnalen
Diner,  Recepten

Courgetti met pesto en garnalen – makkelijk en gezond

Met slechts 5 ingrediënten maak je deze koolhydraatarme courgetti met pesto er garnalen. Super simpel om te maken én hartstikke gezond.

Deze dinsdag voelt als een maandag aan, en daarom ‘start’ ik deze week met een super makkelijk recept. Je hebt namelijk maar 5 ingrediënten nodig voor deze pasta. Daarnaast krijg je door de courgetti je dagelijkse portie groente binnen. Een aanrader dus!

Natuurlijk kun je zelf pesto maken, maar voor het gemak gebruik ik ook wel eens een potje. Dit scheelt tijd, zodat je binnen no time je maaltijd op tafel kunt zetten. Voel je verder vrij om een portie volkoren spaghetti erbij de koken. Op deze manier is het recept niet meer koolhydraatarm, maar wordt het wel een gerecht met meer vezels.

courgetti-pesto-garnalen

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 400 g courgetti (of 2 courgette’s met spiraalsnijder tot slierten snijden)
  • 100 g groene pesto
  • 200 g garnalen
  • 150 g cherry tomaatjes
  • 1 ui

Variatie tip:  Voeg 75 g volkoren spaghetti toe. Je kunt verder ook eens gerookte zalm in plaats van garnalen gebruiken.

courgetti-pesto-garnalen

Zo maak je het:

Wanneer je dit recept met volkoren pasta wilt maken, maak je als eerste de volkoren spaghetti volgens de verpakking klaar.

Snipper de ui fijn en fruit hierna de ui in een beetje olie in de koekenpan glazig. Bak ondertussen in een andere pan de garnalen gaar en bak de cherry tomaatjes op.

Doe vervolgens de pesto bij de ui en roer het door. Doe hierna het vuur uit en roer de courgetti door de pesto. Verdeel de courgetti met pesto over de borden en doe de garnalen en tomaatjes erbij. Je kunt er eventueel nog wat kaas overheen strooien. Eet smakelijk!

hilicious

Krijg je geen genoeg van pasta? Maak dan ook eens deze vegan pasta! En deze poké bowl met garnalen vind je vast heel erg lekker. Je kunt jouw creatie van de courgetti met pesto en garnalen altijd delen op Instagram, dat vind ik namelijk super leuk om te zien!