doperwten-couscoussalade
Diner,  Lunch,  Recepten

Couscoussalade met doperwten, feta en munt

Deze zomerse couscoussalade met doperwten zet je binnen no time op tafel. Bij het avondeten kun je het als maaltijd serveren, dan doe ik er meestal nog een stukje vlees of falafel bij.

Maar deze couscoussalade met doperwten is ook erg lekker als lunch! De feta geeft een verdiepende smaak en de munt en citroen maken het lekker fris. Doperwten en komkommer geven bite aan de couscoussalade. Couscous is echt ideaal als je snel een maaltijd op tafel wilt. Dit recept zet je binnen een kwartier op tafel, sneller dan Thuisbezorgd dus. Oh en je kunt de salade ook makkelijk to go meenemen als lunch.

Krijg je geen genoeg van snelle, maar voedzame inspiratie? Maak dan ook eens deze wrappizza. Deze noodles met kip en broccoli maak je trouwens ook heel gemakkelijk en het smaakt fantastisch.

doperwten-couscoussalade

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 g volkoren couscous
  • 250 g doperwten (diepvries)
  • 50 g feta
  • 0,5 komkommer
  • 0,5 bouillonblokje
  • 3 takjes munt
  • 1 kleine rode ui
  • Sap halve citroen

Zo maak je het:

Week de couscous in 150 ml kokend water en een half bouillonblokje. Snijd ondertussen de rode ui en munt fijn en snijd de komkommer in blokjes. Wanneer de couscous gaar is roer je het sap van een halve citroen door de couscous. Ontdooi de doperwten door ze kort te weken in kokend water en giet daarna af. Meng nu alle ingrediënten voor de couscoussalade door elkaar. Eet smakelijk!

Ga jij deze couscoussalade met doperwten maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.