
Couscoussalade met aardbeien en feta – gezond recept
Met deze zomerse couscoussalade met aardbeien breng je de zomer in huis. De combinatie van aardbeien, gegrilde courgette en feta is heerlijk! Binnen een kwartier is het klaar.
Deze frisse couscoussalade met aardbeien en feta past perfect bij dit lentezonnetje. Misschien heb je nog niet eerder aardbeien gegeten in een couscoussalade, maar dit is echt een aanrader. De combinatie van feta, munt en aardbeien is geweldig. Lekker als lunch, maar ook als diner. Je kunt er ook kikkererwten of gegrilde kip door doen om het extra vullend te maken.
Als je deze couscoussalade met aardbeien lekker vindt, dan vind je deze couscoussalade met falafel vast ook heerlijk.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 150 g volkoren couscous
- 1 courgette
- 200 g aardbeien
- 50 g feta
- Handje munt
- 1 el extra vierge olijfolie
- Sap halve citroen
- Zout en peper
- Olie om in te bakken
Variatietip: Voeg ook eens 100 g kikkererwten of gegrilde kip toe. Ook lekker om een handje pecannoten toe te voegen.
Zo maak je het:
Snijd de courgette en aardbeien in blokjes en snijd de munt fijn. Giet hierna 150 ml kokend water over de couscous en laat het even staan.
Verhit ondertussen een beetje olie in een pan en bak de courgette zo’n 3 minuten in de pan.
Breng vervolgens de couscous op smaak met het sap van een halve citroen en extra vierge olijfolie. Breng extra op smaak met zout en peper. Roer hierna de aardbeien, courgette, munt en feta door de couscous. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze zomerse couscoussalade met aardbeien gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

