
Couscoussalade met pompoen – gezond recept
Geniet van deze couscoussalade met pompoen, feta en appel. Lekker als lunch, maar het kan ook als diner. Je maakt de couscoussalade binnen no time.
Deze goedgevulde couscoussalade met pompoen is lekker als diner, maar ook als lunch. Appel maakt de salade fris en feta maakt het smaakvol. Volkoren couscous en linzen bevatten veel eiwitten en vezels, waardoor je lang verzadigd blijft. En wist je dat veldsla nu in het seizoen is?
Officieel hoor je couscous langzaam te stomen, dan is het nog lekkerder. Maar als ik doordeweeks snel een maaltijd wil bereiden vind ik het ideaal dat je de couscous laat wellen en binnen 5 minuten is het klaar. Krijg je ook geen genoeg van couscous? Dan is deze couscoussalade met granaatappelpitjes ook heerlijk. Deze parelcouscous met falafel is ook fantastisch.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 150 g volkoren couscous
- 400 g pompoen stukjes
- Zakje veldsla
- 200 g linzen
- 1 appel
- 1 tl kaneel
- 1/8 tl chilipoeder
- 1/2 el honing
- 1 el olie
- Handje pecannoten
- Handje feta
- 1/2 bouillonblokje
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de pompoen stukjes, kaneel, chilipoeder, honing en olie door elkaar. Breng het extra op smaak met zout. Doe de pompoen op een bakpapiertje en bak in 20 minuten gaar.
Los ondertussen een half bouillonblokje op in 150 ml kokend water. Doe de couscous in een kom en giet de bouillon erover. Spoel de linzen af en doe deze bij de couscous. Snijd de appel in plakjes.
Bouw de couscoussalade op. Begin met veldsla, doe daarna de couscous en linzen erover en maak het af met geroosterde pompoen, feta, plakjes appel en pecannoten. Eet smakelijk!
Deel een foto op Instagram als jij deze couscoussalade hebt gemaakt. Dat vind ik superleuk om te zien!

