cranberry-hazelnoot-koekjes
Recepten,  Snacks

Cranberry hazelnoot koekjes met witte chocolade – Recept

Van die ouderwets lekkere koekjes met suiker, boter en meel. Maar dan met een lekkere twist van cranberry, hazelnoot en witte chocolade. Deze cranberry hazelnoot koekjes moet je proberen.

Ik was laatst bij het Koffiestation in Groningen en daar had ik zulke fantastische koeken bij de koffie, dat ik deze thuis ook wilde maken. Na wat experimenten is het me gelukt om de lekkerste koekjes te maken. Cranberry hazelnoot koekjes met witte chocolade. Eigenlijk is alleen de naam al genoeg motivatie om ze te gaan maken, zo lekker.

Dit zijn van die ouderwets lekkere koeken met suiker, boter en meel. Niet gezond, maar ik wil je meegeven dat ook niet altijd hoeft. Het leven gaat om balans. Je wordt geen bodybuilder van een keer naar de sportschool gaan en je wordt ook niet dik van een koekje eten.

Door dit herfstachtige weer heb ik zin om te gaan bakken. Krijg jij daar ook geen genoeg van? Maak dan eens dit bananenbrood. Of deze pruimentaart met ricotta. 

cranberry-hazelnoot-koekjes

Je hebt nodig:

12 koekjes

  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g havermout
  • 80 g suiker
  • Mespunt zout
  • 130 g roomboter (kamertemperatuur)
  • 35 g gedroogde cranbery’s
  • 35 g hazelnoten
  • 100 g witte chocolade

Zo maak je het:

Week de cranberry’s zo’n 5 minuten in heet water. Hak daarna de hazelnoten in kleinere stukken. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de havermout, suiker en zout door elkaar. Kneed hierna de boter erdoor en kneed tot een mooie deegbal. Zodra de cranberry’s zachter zijn geworden, giet je ze af en dep je ze droog. Doe de cranberry’s en hazelnoten bij het deeg en kneed goed zodat het mooi verdeeld is. Rol nu een deegrol met een diameter van zo’n 6 cm. Wikkel de deegrol in folie en laat een halfuur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het deeg uit de koelkast en snijd er koekjes van 1 cm dikte uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 15 tot 20 minuten goudbruin. Laat de koekjes afkoelen, zodat ze harder worden. Smelt de witte chocolade au bain Marie en verdeel over de afgekoelde koekjes. Eet smakelijk!

hilicious

Heb je deze cranberry hazelnoot koekjes gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.