
Crostini’s met biefstuk & burrata – Makkelijk borrel recept
Deze crostini’s met biefstuk en burrata maken je borrel compleet. Trouwens ook lekker als voorgerecht bij de feestdagen!
De dagen tussen kerst en oud & nieuw zitten bij mij altijd nog vol gezelligheid en borrels. Ik kan geen genoeg krijgen van bruschetta, maar deze crostini’s met biefstuk en burrata zijn nóg beter! Het ziet er fancy uit, maar het is erg makkelijk om te maken.
En voor als je op zoek bent naar nog meer inspiratie kun je even kijken bij deze fantastische voorgerechten en deze pornstar martini tiramisu.
Je hebt nodig:
Borrelhapje voor 4 personen
- 2 biefstukken
- 1 stokbrood
- 1 bol burrata
- 6 el olijfolie
- 1,5 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper
- Balsamicodressing
- Handje basilicum
- Roomboter
Zo maak je het:
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en dep de biefstuk droog. Breng vervolgens de biefstuk op smaak met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en een klontje roomboter in een koekenpan en laat goed heet worden. Schroei de biefstuk aan beide kanten dicht en bruin. Zet het vuur lager en bak nog 2 tot 3 minuten per kant. Doe vervolgens een beetje balsamicodressing over de biefstukken, zodat er een mooie laag omheen zit. Laat de biefstukken rusten in alumiumfolie.
Meng 4 eetlepels olijfolie, 1,5 eetlepel tomatenpuree en een uitgeperst teentje knoflook door elkaar en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Besmeer de sneetjes stokbrood aan een kant met het mengsel. Bak de sneetjes aan de niet besmeerde kant goudbruin in een pan en bak de besmeerde kant nog kort mee. Snijd nu de biefstuk in plakjes. Verdeel hierna de burrata en biefstuk over de sneetjes stokbrood en eindig met een blaadje basilicum. Eet smakelijk!
Heb jij deze crostini’s met biefstuk en burrata gemaakt? Deel het dan vooral met mij op Instagram! Ik vind het altijd fantastisch om te zien dat jullie mijn recepten maken.

