dadel-balletjes
Recepten,  Snacks

Dadel balletjes met pistachenoten – makkelijk recept

Maak in een handomdraai deze dadel balletjes met pistache. Een snelle snack of ideaal tussendoortje bij de koffie. Lees hier hoe je het maakt.

Deze dadel balletjes met pistachenoten zijn de perfecte snack voor bij de koffie. De dadels zijn lekker zoet en de kaneel en kardemom maken het een kruidige traktatie. De granola en pistachenoten zorgen voor een bite, maar ook voor verzadiging. Ik gebruik zelf altijd granola of geroosterde muesli dat laag in suiker is. Dat kun je op de achterkant van het etiket checken door te kijken of er niet meer dan 5 gram suiker per 100 gram in het product zit. Voor als je geen zin hebt om te zoeken in de supermarkt: de geroosterde muesli van de Albert Heijn en granola van Holie zijn onder andere laag in suiker. Maar kijk vooral of je nog meer soorten kunt vinden die laag in suiker zijn!

Wat de dadel balletjes verrassend lekker maakt zijn de specerijen kaneel en kardemom. Je bent waarschijnlijk al bekend met kaneel, maar kardemom geeft weer een frisse en zoete smaak aan de snack.

Op zoek naar meer snacks? Maak eens bananenbrood als je rijpe bananen over hebt. Of wat dacht je van dit schaaltje yoghurt met gegrilde perzik?

dadel-balletjes

Je hebt nodig:

Voor zo’n 14 balletjes

  • 8 medjoul dadels
  • 100 g granola/ geroosterde muesli
  • 50 g pistachenoten
  • 0,5 el kaneel
  • 0,5 tl kardemom
  • Rasp van halve sinaasappel (optioneel)
  • Snufje zout

Zo maak je het:

Hak als eerste de pistachenoten fijn. Meng daarna in een kom de dadels door de granola, pistachenoten, kaneel, kardemom het rasp van een sinaasappel en een snufje zout. Kneed het goed door elkaar, zodat alles goed is verdeeld. Rol daarna zo’n 14 balletjes uit het dadel mengsel. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze dadel balletjes gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.