daslook-recept
Recepten,  Spreads

Daslook eiersalade | makkelijk & gezond recept

Heb jij daslook ook ontdekt? Maak er eens dit recept mee, daslook eiersalade. Makkelijk en ontzettend lekker.

Ga dit paasweekend naast paaseieren ook eens op zoek naar daslook! Dit kruid groeit in grote clusters op schaduwrijke plekken van bosrijke grond. De bladeren zijn groen, lang en speervormig. Je kunt zeker weten dat het daslook is door eraan te ruiken. Het ruikt een beetje naar ui, knoflook en bieslook en smaakt ook zo. Heerlijk in een eiersalade. Mocht je de daslook niet kunnen vinden, dan kun je ook bieslook gebruiken. Via deze weg wens ik jou een fijn Pasen waarbij je extra mag genieten van alles wat leeft.

Daslook is een van mijn favoriete dingen om te wildplukken en het is lekker in dit recept. Maar je kunt er ook eens een pesto van maken of door deze lente risotto doen.

daslook-recept

Je hebt nodig:

  • 4 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • +/- 10 g daslook*
  • 1 tl mosterd
  • Zout en peper

*Of bieslook, mocht je geen daslook kunnen vinden.

Zo maak je het:

Breng water aan de kook en kook de eieren zo’n 8 minuten. Was ondertussen de daslook en snijd fijn. Meng daslook in een kom met mayonaise, yoghurt en mosterd.

Laat de eieren na 8 minuten schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd in stukjes. Meng de stukjes ei door het yoghurtmengsel. Proef en breng extra op smaak met zout en peper. De eiersalade is lekker op een boterham of op een toastje. Eet smakelijk!

Ga jij een van dit daslook recept maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.