The watermill cafe Zia, kos
hotspots,  Kos,  Leefstijl

De leukste plekjes op Kos: 5x food hotspots

Kos bruist van de prachtige pleintjes, taverna’s en rooftop restaurants. Als je door Kos loopt zie je om de zoveel meter wel weer een leuk plekje waar je iets kunt eten en drinken. Ga je binnenkort naar Kos en wil je weten waar je de leukste food hotspots op Kos zijn? Blijf dan vooral lezen, want ik deel mijn favoriete food hotspots op Kos waar je de lekkerste ijsjes, Griekse gerechten en de heerlijkste lunch kunt vinden.

 Zorbas Family Traditional Greek Cuisine

Food hotspots op Kos

Food hotspots op Kos

Food hotspots op Kos

Zorbas is een traditioneel Grieks restaurant waar ze alle Griekse klassiekers op de kaart hebben staan. Naast dat ze heerlijk eten serveren, is het er ook nog eens erg gezellig. Het restaurant is typisch Grieks ingericht met blauwe stoelen en witte muren met blauwe beschilderingen. Zorbas bevindt zich op een knus pleintje met uitzicht over andere restaurantjes. Als je alle Griekse klassiekers nog wilt proberen kan ik zeker de Greek platter aanraden. Het bord is gevuld met moussaka, stifado, gevulde tomaat en gebakken aardappeltjes. Alles op het bord was smaakvol en mals. Ga zeker naar Zorbas als je traditionele gerechten wilt proberen in een gezellige omgeving.

Zorbas Family Traditional Greek Taverna, Diagora Square 11Kos Town 85300, Griekenland

Na KOSetta

Food hotspots op Kos

Food hotspots op Kos

Food hotspots op Kos

Op hetzelfde plein als Zorbas zit Na KOSetta. Bij Na KOSetta kun je gezellig op de rooftop zitten met uitzicht over het plein. Het is een Italiaans restaurant en je kunt er verschillende antipasti, knapperige pizza’s, verse pasta’s en salades krijgen. Het personeel is er erg vriendelijk en er hangt een ontspannen sfeer. Wil je eens iets anders dan de Griekse keuken? Dan kan ik dit restaurant zeker aanraden.

Na KOSetta, Diagora Square, Platia DiagoraKos Town 85300, Griekenland

The Watermill Café

The watermill cafe Zia, kos

The watermill cafe Zia, kos

The watermill cafe Zia, kos

Na een prachtige scootertocht over het hele eiland kwamen we aan in het pitoreske dorpje Zia. Zia is een kleurrijk bergdorpje gevuld met gezellige restaurantjes met uitzicht op het water. Zo kwamen we aan bij het Watermill café. Het café is al een bezienswaardigheid opzich door de knusse, vrolijke inrichting. Je kunt hier lekkere koffie, homemade limonade maar ook heerlijke crèpes halen. Ga hier zeker heen om de zonsondergang te bekijken. Vanuit het restaurant heb je goed uitzicht op dit fenomenale moment.

The Watermill of Zia, Zia 85300, Griekenland

Sunlight café

de leukste plekjes van kos

leukste plekjes van kos

Dit terras is in het midden van de bruisende Kos-Stad. Je hebt uitzicht op de prachtige haven, en het burcht. Het terras zit ook nog eens naast het meest instagrammable straatje van Kos, je zit dus midden in de gezelligheid. Lunchen is hier erg goedkoop, voor 3,50 heb je namelijk al een broodje gegrilde kip. De homemade limonade kan ik absoluut aanraden. Vanaf dit restaurant is het een kwartiertje lopen naar de olijfboom van Hippocrates, het burcht, en de Bazaar Hall Kos. Kortom, de locatie is centraal en het eten is voordelig en lekker.

Sunlight café, Riga Fereou, Kos 853 00, Griekenland

Special, Arvanitakis

best icecream of Kos

best icecream of Kos

And last but not least, het lekkerste ijs van Kos. Per toeval liepen we langs deze winkel en we waren blij verrast. Van de smaken ijs die ze daar hebben loopt het water je uit de mond. Zo hebben ze er onder andere kokosnoot-nutella, Reeses peanutbutter, Baklava, yoghurt bosvrucht én karamel-amandelkoekjes ijs. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst zulk lekker ijs heb gehad. Waar ze in Nederland kleine bolletjes opscheppen, scheppen ze hier flinke bolletjes ijs op voor maar 1,80 per bolletje. Heb je ook wel eens dat je zin hebt in Oreo-ijs omdat de heerlijke Oreo-koekjes bovenop het ijs liggen, maar dat degene die het ijs schept om de koekjes heen schept? Niet bij Special. Hier krijg je royale bolletjes ijs die enorm lekker zijn.

Special, Arvanitakis, Meg. Alexandrou 8, Kos 853 00, Griekenland

 

Ga jij binnenkort naar Kos of ken jij iemand die binnenkort naar Kos gaat? Deel het artikel vooral, dat zou ik namelijk erg leuk vinden. Welk restaurant mist nog in dit lijstje van de leukste food hotspots op Kos? Je kunt me altijd een berichtje sturen onder het artikel of via Instagram onder de hashtag #hilicious.