pornstar-martini-tiramisu
Recepten,  Snacks

Pornstar martini tiramisu | Ultiem kerst dessert

Met een knipoog naar de geliefde cocktail: deze pornstar martini tiramisu is magisch. Je maakt het gemakkelijk en het is gegarandeerd een succes!

Je kent de pornstar martini cocktail vast als heerlijk drankje, maar als tiramisu is het ook helemaal fantastisch. Het bekende drankje is tropisch met passievrucht en lekker zoet door de vanille vodka. Dit als dessert is natuurlijk fantastisch. Ideaal voor bij de feestdagen. Je kunt de pornstar martini tiramisu prima een dag van te voren maken en zelfs alcoholvrij als je wilt.

Op zoek naar nog meer kerst inspiratie? Deze tomaten carpaccio met burrata is geweldig als voorgerecht. Voor bij de borrel is dit Italiaanse borrelbrood lekker en deze aubergine tapenade ook.

pornstar-martini-tiramisu

Je hebt nodig:

Voor 6 tot 8 personen

  • 450 g marscapone
  • 4 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • Rasp van 1 limoen
  • 10 zakjes vanillesuiker*
  • Pak lange vingers
  • 100 ml vanille vodka**
  • 2 passievruchten

* Of 80 g suiker + 2 tl vanille aroma.
** Alcoholvrij: gebruik passievruchtensap.

Passievruchten curd

  • 200 g passievrucht pulp (kan ook uit diepvries)
  • 200 g suiker
  • 100 g roomboter
  • Sap van halve limoen
  • 4 eierdooiers
  • 12 g maizena

Tip: gooi de overige eiwitten niet weg. Daar kun je bijvoorbeeld een lekkere omelet van maken.

Zo maak je het:

Passievruchten curd

Doe de passievrucht pulp, sap van een halve limoen, 200 gram suiker en 100 gram boter in een pan en blijf op laag vuur doorroeren totdat de boter en suiker is gesmolten en opgelost. Mix daarna de maizena door de 4 eierdooiers. Voeg in delen het passievruchten mengsel toe aan de eierdooiers. Verhit daarna opnieuw het mengsel in de pan. Breng het mengsel op laag vuur aan de kook en roer goed door. Zodra het dikker begint te worden zet je het vuur uit en laat je de curd afkoelen.

Marscapone laag

Maak een kom helemaal vetvrij, dat kan met citroensap bijvoorbeeld. Mix in de kom 2 eiwitten stijf met een mixer en voeg op het laatst beetje voor beetje 5 zakjes vanillesuiker (of 40 g suiker + 1 tl vanille aroma) toe. De eiwitten zijn stijf genoeg als er witte pieken ontstaan die overeind blijven.

Mix in een andere kom 4 eierdooiers, limoenrasp en de rest van de vanillesuiker (of 40 g suiker + 1 tl vanille aroma) tot een luchtig en bijna lichtgeel mengsel. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Mix daarna in delen de marscapone erdoor. Vervolgens mix je de voorzichtig het eiwitschuim erdoor. Niet te lang mixen, want je wilt dat het luchtig blijft.

Opbouwen

Haal de lange vingers door de vanille vodka en leg een laagje in een schaal. Doe er een laagje marscapone over en daarna een laagje afgekoelde curd. Herhaal dit proces totdat alles op is en eindig met een marscapone laag. Decoreer met passievruchten. Eet smakelijk!

Ga jij deze pornstar martini tiramisu maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.