
Eenpansgerecht: pasta Toscaanse kip
Een makkelijk en gezond eenpansgerecht: deze romige pasta Toscaanse kip smaakt naar meer. Met een paar ingrediënten maak je dit lekkere recept.
Ja, ik deel gewoon alweer een eenpansgerecht, want ik krijg er geen genoeg van! Deze romige pasta Toscaanse kip is extra lekker door de zongedroogde tomaten en kruiden. Met een paar ingrediënten maak je het.
Naast deze pasta Toscaanse kip nog op zoek naar nog meer eenpansgerecht inspiratie? Kijk dan even naar dit artikel. Daar deel ik het recept voor een lekkere risotto, curry, shakshuka, lasagne of chili. Deze recepten kun je erg gemakkelijk maken en smaken naar meer. Ideaal voor op de camping, maar ook voor thuis.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 300 g volkoren penne
- 300 g kipfilet
- 450 g gewassen spinazie
- 250 g champignons
- 250 g cherry tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 100 g reepjes zongedroogde tomaten
- 250 g kookroom light
- 2 el gedroogde oregano
- 1,5 el tomatenpuree
- 35 g parmezaanse kaas + extra
- Snuf chilipoeder
- Olie, zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de kipfilet in reepjes, de champignons in plakjes en de knoflook fijn. Verhit daarna wat olie in een grote koekenpan en bak de kipfilet bruin. Doe er ook de champignons bij en bak goudbruin, totdat het meeste vocht uit de champignons is gebakken. Doe er ook een halve eetlepel oregano door en breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
Schep de kip en champignons uit de pan en doe de knoflook, cherrytomaten, zongedroogde tomaten en tomatenpuree in de pan. Bak 2 minuten mee en doe nu de kookroom light, overige oregano, penne en 600 ml kokend water erbij. Roer door en laat zo’n 10 minuten koken, totdat de pasta gaar is. Doe beetje bij beetje de spinazie erbij. Voeg ook de gebakken kip en champignons toe. Roer 35 g parmezaanse kaas erdoor. Proef en breng extra op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Ga jij deze pasta Toscaanse kip maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

