eenpansgerecht-recept
Diner,  Recepten

5x eenpansgerecht | gezond en makkelijk recept

Ik hou van een eenpansgerecht! Lekker makkelijk en minder afwas. Ik deel 4x een makkelijk, gezond maar vooral lekker recept met je.

Welk eenpansgerecht recept is jouw favoriet? Ga jij voor een lekkere risotto, curry, shakshuka, lasagne of chili? Deze recepten kun je erg gemakkelijk maken en smaken naar meer. Ideaal voor op de camping, maar ook voor thuis.

Prei risotto met burrata

prei-risotto

Prei staat in de hoofdrol. Deze groente heeft een ui- en knoflookachtige smaak en dat komt goed tot zijn recht in deze risotto. De citroen maakt het gerecht fris en door de burrata wordt het een gerecht waar je indruk mee maakt. Hier vind je het recept.

Zoete aardappel curry

zoete-aardappel-curry

Een makkelijk en gezond eenpansgerecht: deze zoete aardappel curry is heerlijk! Tip: Nog lekkerder met zelfgemaakte currypasta. Die is hier fantastisch bij en een portie is precies genoeg voor dit recept. Hier vind je het recept voor zelfgemaakte currypasta.

Kruidige shakshuka met venkel

shakshuka-venkel

Shakshuka is een fantastisch eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. Het wordt gegeten bij het ontbijt of de lunch, maar ik eet het vaak als diner. Deze shakshuka is extra zomers door de toevoeging van venkel. Hier vind je het eenpansgerecht recept.

Chili sin carne met zoete aardappel en nacho’s

eenpansgerecht-recept

Ik hou van dit eenpansgerecht want je maakt het snel klaar, hebt minder afwas en is toch superlekker. Deze chili sin carne heeft een smakelijke toevoeging van zoete aardappelen.

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 3 zoete aardappelen (zo’n 450 g)
  • 3 paprika’s
  • 250 g (cherry) tomaten
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik tomaten
  • Klein blikje mais
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • Chilipoeder naar smaak
  • 1 tl kaneel
  • Olie, peper en zout

Serveer met nacho’s en sour cream.

Zo maak je het:

Snijd de zoete aardappelen en paprika’s in blokjes. Snijd de cherry tomaten door de helft en snijd de uien en knoflook fijn. Verhit hierna wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook zacht. Hierna voeg je de zoete aardappelen, tomaten en paprika toe. Voeg ook komijnpoeder, gerookt paprikapoeder en een theelepel kaneel toe. Bak 3 minuten mee en voeg daarna de afgespoelde kidneybonen, mais en tomaten in blik toe. Doe er 250 ml water bij en laat zo’n 15 minuten pruttelen, totdat de zoete aardappelen gaar zijn en de chili is ingedikt. Serveer met sour cream en nacho’s. Eet smakelijk!

Lasagne zonder oven

eenpansgerecht-recept

Lasagne, maar dan zonder oven en in één pan bereid. Dat smaakt naar meer!

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 300 g volkoren lasagnebladen
  • 690 g passata
  • 300 g rundergehakt
  • 300 g wortel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 15 g verse basilicum
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 bol mozzarella
  • Olie, zout en peper

Zo maak je het:

Hak de ui, wortel, bleekselderij en knoflook fijn. Tip: dat kun je met een mes doen, maar nog sneller is met een keukenmachine of hakmolen. Verhit vervolgens een beetje olie in een grote pan en bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg hierna de fijngesneden groente toe en bak zo’n 10 minuten mee, totdat het meeste vocht is verdampt. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes en mozzarella in blokjes. Voeg de zongedroogde tomaten, mozzarella, basilicum, oregano en passata toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Breek de lasagnebladen in stukjes en roer door de saus samen met 500 ml water. Roer zo’n 10 tot 15 minuten goed door, zodat de lasagnebladen niet aan elkaar blijven plakken. De lasagne is klaar de bladen gaar zijn en de saus mooi is ingedikt. Eet smakelijk!

 

 

Welk eenpansgerecht recept ga jij maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.