ei-muffins-recept
Lunch,  Ontbijt,  Recepten,  Snacks

Ei muffins – makkelijk en gezond recept

Een eitje hoort bij Pasen en met deze ei muffins zet je nét iets anders op tafel. Super simpel om te maken en heel erg lekker. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Het paasweekend is aangebroken en ondanks dat het er dit jaar waarschijnlijk anders uit ziet voor veel mensen, is het leuk om lekkere gerechtjes op tafel te zetten. Ieder jaar wordt er bij mij thuis uitgebreid gebruncht en altijd hoort daar een eitje bij. Dit jaar wil ik eens iets anders doen, dus toen kwam ik op het recept voor deze ei muffins. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en het is verrassend lekker.

Je kunt de smaak van deze ei muffins vergelijken met een omelet, maar dan in muffin-vorm. Speciaal voor jou heb ik twee variaties bedacht, zodat je zelf kunnen kiezen welke je het lekkerst lijkt. Een Griekse variant met paprika en feta en een Italiaanse variant met tomaatjes en kaas. Het kan zo zijn dat de ei muffins een beetje inzakken wanneer je ze uit de oven haalt, maar het smaakt er niet minder om.

Naast dit heerlijke recept, kun je ook eens kwarkbollen maken. Dat past perfect bij Pasen! Of bijvoorbeeld deze kwarkwafels of bananenwafels. Alle recepten zijn enorm makkelijk te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

ei-muffins-recept

Je hebt nodig:

Voor 6 Griekse ei muffins

  • 6 eieren
  • 1 paprika
  • 50 g feta
  • 2 tl oregano
  • Zout en peper

Voor 6 Italiaanse ei muffins

  • 6 eieren
  • 100 g cherry tomaatjes
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 tl oregano
  • Zout en peper

Extra

  • Boter of olie om in te vetten
  • Muffin bakblik

Bonus tip

  • Heb je toevallig plakjes ontbijtspek liggen? Doe dan een plakje ontbijtspek in de vormpjes, voordat je de groente erbij doet. Niet zo gezond, wel heel erg lekker.

ei-muffins-recept

Zo maak je het:

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Snijd hierna de groente in kleine stukjes. Vet vervolgens het muffin bakblik goed in en verdeel de groente over de vormpjes.

Meng hierna de eieren met kaas, oregano en een snufje zout en peper. Kluts het mengsel goed door en verdeel het over de vormpjes tot net onder de rand. Zet het bakblik vervolgens in het midden van de oven voor zo’n 15 minuten, totdat de eieren gestold zijn. Het kan zo zijn dat de muffins nog een beetje inzakken wanneer je ze uit de oven haalt, maar het smaakt er niet minder om. Eet smakelijk!

hilicious

Deel vooral jouw creatie op Instagram! Dat vind ik namelijk altijd enorm leuk om te zien. Fijn Paasweekend toegewenst! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *