eiersalade-truffel
Recepten,  Spreads

Eiersalade met truffel – makkelijk en gezond recept

Met een paar ingrediënten maak je deze eiersalade met truffel. Verrassend lekker en ontzettend makkelijk om te maken! Lees verder hoe je deze salade maakt.

Om alvast in de stemming te blijven voor Pasen heb ik iets voor je! Want zeg nu zelf, hoe lekker is het als je wat vaker bewust te tijd neemt om uitgebreid te ontbijten? Wat de eiersalade extra lekker maakt is het vleugje truffel dat je proeft. Als je op de ingrediëntenlijst van een kant-en-klare eiersalade kijkt, zie je een waslijst aan ingrediënten. Maar voor deze eiersalade maak je met slechts een paar ingrediënten. Binnen 10 minuten maak je dit recept en het is een gezonder en lekkerder dan de kant-en-klare variant.

Deze eiersalade met truffel is perfect broodbeleg, want het bevat veel eiwitten. Zo blijf je langer verzadigd en krijg je de nodige bouwstoffen binnen. Op zoek naar meer broodbeleg inspiratie? Deze wortelspread met rozemarijn kan ik je ook aanraden! De textuur van de spread is vergelijkbaar met filet American en dat is erg lekker.

eiersalade-truffel

Je hebt nodig:

  • 4 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • Handje verse bieslook
  • 1 tl truffel tapenade of truffelaroma olijfolie
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Breng water aan de kook en kook de eieren zo’n 8 minuten. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng het in een kom met mayonaise, yoghurt en truffel tapenade of truffelaroma olijfolie.

Laat de eieren na 8 minuten schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd in stukjes. Meng de stukjes door het yoghurtmengsel. De eiersalade is lekker op een boterham of op een toastje. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, deze eiersalade met truffel wil je! Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.