gezond-comfort-food
Diner,  Recepten

Enchiladas met kip – makkelijk en gezond recept

Wie is er niet gek op wraps? Deze enchiladas met kip zijn een succesnummer bij iedereen. Met een paar ingrediënten maak je het en je kunt dit recept makkelijk mealpreppen.

Handen omhoog als je gek bent op wraps. Toen ik nog in een studentenhuis woonde waren wraps een van de lievelingsrecepten waar iedereen blij van werd. Makkelijk comfort food en toch gezond. Deze enchiladas met kip zijn fantastisch.

Extra handig: maak wat extra van deze enchiladas met kip. De vulling kun je in porties invriezen en dan heb je altijd wat lekker eten bij de hand voor als je geen zin hebt om te koken.

In dezelfde stijl vind je deze quesadilla’s met kip en avocado vast lekker. Of deze Mexicaans gevulde zoete aardappel.

enchiladas kip

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 6 volkoren wraps
  • 300 g kipfilet
  • 3 paprika’s
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 g mais
  • Blik kidneybonen (400 g)
  • 500 ml tomaten passata
  • 2 handjes 30+ kaas
  • 1 tl oregano
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • Chilipoeder naar smaak
  • Olie, zout en peper

Eventueel lekker voor erbij: jalapeño’s, koriander, sour cream, ijsbergsla.

Tip: Maak extra vulling en vries het in porties in. Handig voor als je eens geen zin hebt om te koken. Dan kun je het opwarmen en serveren tussen een wrap. Of je kunt er als variatie zilvervliesrijst bij doen.

Zo maak je het:

Snijd de kipfilet en paprika’s in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit hierna wat olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zacht op laag vuur.

Zodra de ui zacht is doe je paprikapoeder, komijnpoeder, oregano en chilipoeder naar smaak erbij. Bak dit 2 minuten mee op middelhoog vuur en bak daarna de kipfilet mee. Roer door en bak de kip rondom bruin.

Voeg daarna de paprika’s toe en bak nog zo’n 5 minuten mee. Doe afgespoelde kidneybonen en mais bij de kip. Voeg ook tomaten passata toe, maar houd een beetje over voor straks. Laat nog 5 minuten pruttelen.

Proef en breng de vulling extra op smaak met zout en peper. Vul hierna de wraps met de vulling en leg de wraps in een ovenschaal. Smeer overgebleven passata uit over het midden van de wraps en strooi er kaas over. Bak de enchiladas zo’n 10 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!

Ga jij deze enchiladas met kip maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.