
Enchiladas recept – gezond en makkelijk
Met dit recept voor enchiladas maak je iedereen blij! In een handomdraai maak je dit heerlijke recept. Met een paar ingrediënten zet je een feestje op tafel.
Dit recept voor enchiladas is voor mij ultiem comfort food. De geur van knoflook en ui is al geweldig en in combinatie met Mexicaanse kruiden en gesmolten kaas is het een feestje! Je maakt dit recept gemakkelijk vegetarisch door voor vegetarisch gehakt te kiezen. Houd je van pittig? Doe dan jalapeño peper bij dit recept voor enchiladas.
Krijg je geen genoeg van de Mexicaanse keuken? Maak dan ook eens deze quesadillas met bonenspread en paprika. En nog even iets anders dan de Mexicaanse keuken, maar wel in de categorie comfort food: wrap pizza’s of een gezonde kapsalon.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 6 volkoren wraps
- 3 paprika’s
- 300 g mager rundergehakt (vega gehakt kan ook)
- Blik kidneybonen (400 g)
- 150 g mais
- 500 g passata (gezeefde tomaten)
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- Zakje burrito kruiden
- 2 handjes geraspte 30+ kaas
- 1 jalapeño peper (optioneel)
- Handje verse koriander (optioneel)
Lekker voor erbij: sour cream en ijsbergsla.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes. Verhit daarna een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Doe ook het zakje kruiden erbij. Voeg daarna de paprika, uitgelekte mais en afgespoelde kidneybonen toe. Bak dit zo’n 2 minuten mee en voeg vervolgens de passata toe. Breng het extra op smaak door verse koriander door de saus te roeren.
Vul hierna de wraps met de vulling en leg de wraps in een ovenschaal. Strooi als laatste kaas over de wraps en optioneel plakjes jalapeño peper. Bak de enchiladas zo’n 10 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij dit recept voor enchiladas gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

