enchiladas-recept
Diner,  Recepten

Enchiladas met romige salsa | gezond recept

Ultiem comfort food, maar dan gezond: deze enchiladas zijn fantastisch! Extra lekker met de romige salsa. Lees verder voor het recept.

Dit recept is een combinatie van 2 recepten: de lahmacun en enchiladas. De enchiladas zijn zo extra kruidig door de peterselie en sambal en andere specerijen. En de romige salsa maakt het helemaal af! Je kunt gehakt gebruiken, maar ook prima vega gehakt. Net wat jij wilt.

Benieuwd naar het recept voor een snelle lahmacun? Die vind je hier.

enchiladas-recept

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 200 g gehakt (vegetarische variant kan ook)
  • 3 paprika’s
  • 2 rode uien
  • 250 g cherry tomaten
  • 15 g verse peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 150 g mais
  • 400 g tomaten uit blik
  • 400 g kidneybonen
  • 1 limoen
  • 2,5 tl komijnpoeder
  • 2,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl sambal
  • 200 g sour cream
  • 8 volkoren wraps
  • 150 g geraspte kaas

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, knoflook en peterselie fijn en snijd de paprika in blokjes. Bewaar 1 teentje knoflook en 5 gram peterselie voor de salsa. Verhit daarna wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Doe de sambal, komijn- en gerookt paprikapoeder erbij. Voeg daarna de paprika, peterselie, uitgelekte mais en afgespoelde kidneybonen toe. Bak dit zo’n 2 minuten mee en voeg vervolgens de tomaten uit blik en het sap van een halve limoen toe. Breng extra op smaak met zout en peper.

Vul hierna de wraps met de vulling en leg de wraps in een ovenschaal. Strooi de kaas erover en bak 10 minuten in de oven. Maak nu de romige salsa. Snijd cherry tomaten in vieren en doe in een kom samen met sour cream, het sap van een halve limoen en de overgebleven knoflook en peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de wraps met de romige salsa. Eet smakelijk!

Ga jij deze enchiladas maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.