
Falafel bowl met boerenkool – gezond recept
Powerfood in een kom! Met een paar ingrediënten maak je in een kwartier een gezond gerecht klaar. Deze falafel bowl is heerlijk!
Een makkelijk gerecht, ideaal als je geen tijd hebt om uitgebreid te koken maar wel gezond wil eten. Boerenkool en paprika zijn rijk aan vitamine C en andere gezonde stofjes. En falafel zit boordevol vezels en plantaardige eiwitten.
Je kunt trouwens ook erg gemakkelijk zelf falafel maken. Dat doe ik altijd in grote porties en vervolgens bewaar ik het in de vriezer. Dan heb je er een keer werk van, maar daarna heb je de lekkerste falafel binnen handbereik. Hier deel ik een lekker recept voor zelfgemaakte falafel.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 200 g boerenkool
- 200 g falafel, zelf gemaakt of zelf gekocht
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 150 g quinoa, bulgur of volkoren couscous
- Sap halve citroen of 2 el citroensap
- Feta naar smaak
- 2 el hummus
- Olijfolie, peper en zout
- Komkommer (optioneel)
Zo maak je het:
Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes. Verhit daarna een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zacht. Bak hierna de paprika en boerenkool mee. Kook nu de quinoa, bulgur of couscous zoals staat aangegeven op de verpakking. Bak in een andere pan de falafel aan beide kanten bruin. Zodra de quinoa, bulgur of couscous gaar is doe je het bij de boerenkool. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer met falafel, feta en hummus. Voeg eventueel nog wat komkommer blokjes toe. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze falafel bowl gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

