fetaspread-tirokafteri
Recepten,  Snacks,  Spreads

Fetaspread (tirokafteri) – makkelijk en gezond

Met deze fetaspread, ook wel tirokafteri genoemd, waan je je in Griekenland! Lekker met een schaal snackgroenten. Super makkelijk én gezond!

Ik blijf nog even receptjes maken waar ik een vakantiegevoel van krijg. Zo is deze fetaspread (tirokafteri) overheerlijk! Als je vaak naar Griekenland op vakantie gaat heb je dit recept vast op de kaart zien staan. Dit is namelijk naast tzatziki de bekendste dip. Ik serveer het met mijn lievelingsgroente en getoast volkoren brood.

Je hebt vast al eens gelezen dat ik vooral recepten deel die makkelijk te maken zijn. Voor deze fetaspread heb je maar een paar ingrediënten nodig en binnen no time kun je genieten! Pluspunt van het recept is dat er ook een paprika doorheen gaat. Ik gebruik nét iets meer dan het originele recept, zo is het wat gezonder.

Naast dat dit heerlijk is met snackgroenten kan het ook perfect als saus. Laatst maakte ik bijvoorbeeld volkoren pitabroodjes met kipshoarma. Daar gaat deze spread perfect bij!

fetaspread-tirokafteri

Je hebt nodig:

1 kommetje fetaspread (tirokafteri)

  • 1 rode paprika
  • 100 g feta
  • 1 el Griekse yoghurt
  • Chilivlokken naar smaak
  • Zout en peper

Serveer met:

  • Je favoriete snackgroenten
  • Volkoren brood of crackers

fetaspread-tirokafteri

Zo maak je het:

Snijd je paprika in blokken en grill de blokken vervolgens in een grillpan. Wanneer de paprika zacht is geworden en een ‘grill-achtige’ smaak krijgt, laat je het afkoelen.

Doe vervolgens de paprika blokken, feta en Griekse yoghurt in een blender en mix het fijn. Dit kan ook met een staafmixer of keukenmachine.

Breng de dip op smaak met chilivlokken. Ik houd van pittig, dus ik gebruikte 0,5 tl chilivlokken. Breng het verder op smaak met zout en peper, maar kijk wel uit met het zout. De feta is namelijk ook al zout. Serveer de fetaspread (tirokafteri) met de favoriete snackgroenten en volkoren brood. Eet smakelijk!

hilicious

Met wie wil jij dit maken voor de borrel? Deel het vooral met diegene! Stuur me ook eens een berichtje op Instagram van het resultaat. Dat vind ik namelijk leuk om te zien!