studieplekken-groningen
Groningen,  hotspots,  Leefstijl

Fijne studieplekken in Groningen

Zit de UB weer eens vol en wil je wel eens ergens anders heen om te werken of studeren? Kijk dan even tussen dit lijstje met fijne studieplekken in Groningen.

Sinds ik deze periode erg veel zelfstandig werk, ben ik op zoek naar fijne plekken om te werken. Thuis werken is niet altijd een optie omdat er altijd wel een wasje gedraaid moet worden en de verleiding om andere dingen te doen groter is. In cafés werken voelt voor mij als een beloning omdat er lekkere koffie is en daarnaast kan ik effectiever werken in zo’n omgeving. Lees verder voor mijn favoriete studieplekken in Groningen.

Doppio

studieplekken-groningen-doppio

Doppio heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt als je lekker wilt werken of studeren. Ze hebben er geweldige koffie maar ook chai latte, tosti’s en taartjes. De wifi doet het er prima en er zijn genoeg stopcontacten. Er zijn twee locaties in Groningen. De Doppio bij de Folkingestraat is kleiner dan die in de Brugstraat, maar de Doppio bij de Folkingestraat is mijn persoonlijke favoriet. Ik ziet hier het liefst voor het raam, zodat ik tijdens het werken af en toe mensen kan kijken.

Doppio, Gedempte Zuiderdiep 87A, 9711 HD Groningen

Coffee Break

coffeebreak-groningen-studieplekken

Werken bij Coffee Break voelt als een beloning. Je bent er omgeving door planten en er is genoeg daglicht. Er zijn meer dan genoeg zitplekken en deze zijn erg ruim, waardoor je hier ook perfect kunt werken aan groepsprojecten. Waar je in de meeste cafés bijbetaald voor plantaardige melk in je koffie, is het hier andersom. Naast allerlei warme dranken, kun je hier ook lekker lunchen. De avocado toast is mijn lievelings.

Coffee Break, Gedempte Zuiderdiep 22, 9711 HG Groningen

Tucano Coffee

tucano-coffee-groningen

Tucano Coffee is een warme, kleurrijke plek. Ondanks dat het een enorm pand is, is het erg sfeervol aangekleed. Je zit hier tussen de internationals, want zelfs het personeel spreekt alleen Engels. Naast speciale koffie hebben ze hier ook geweldige cheesecake. De wifi doet het er goed en er zijn voldoende stopcontacten.

Tucano Coffee, Oude Kijk in Het Jatstraat 52, 9712 EL Groningen

Overige tips

  • Coffeecompany

Coffeecompany is misschien wel het meest populaire café in Groningen om te werken. Je hebt hier namelijk goede koffie, wifi en genoeg stopcontacten. Omdat dit een populaire tent is, raad ik je aan om er op tijd heen te gaan zodat je nog een plekje weet te bemachtigen.

Coffeecompany, Oude Ebbingestraat 39, 9712 HB Groningen

  • Forum Groningen

Bij de openbare bibliotheek is vaak een stuk rustiger dan de UB. Omdat elke dag in een café koffie drinken een duur grapje is, wissel ik het graag af met Forum Groningen. Er zijn genoeg werkplekken en stopcontacten, daarnaast is er goede wifi aanwezig.

Forum Groningen, Oude Boteringestraat 18, 9712 GH Groningen

Zit jouw favoriete plekje hier niet bij? Laat het me dan even weten, ik ben namelijk altijd op zoek naar nieuwe plekken. Houd mij ook even in de gaten op Instagram, zo kun je op de hoogte blijven van fijne studieplekken in Groningen.