barrevoets
hotspots,  Leefstijl,  Leeuwarden

3x hotspots in Leeuwarden

Ik kom al jaren in Leeuwarden en het valt me op dat er de laatste tijd steeds meer hippe tentjes bijkomen. Ik ben langs 3 leuke tentjes geweest en deel de lekkerste ontbijt-, lunch- en koffie hotspots met je.

Stek

Stek Leeuwarden

Stek Leeuwarden, hotspot

Stek is nog niet zo lang open, maar is nu al een van mijn favoriete hotspots. Het restaurant zit in een voormalig brugwachtershuisje, met uitzicht op het water en de Prinsentuin. Voor ontbijt tot avondeten kun je hier terecht. Veel dingen zijn healthproof, zo hebben ze verse sapjes, yoghurtontbijtjes en onder andere een pokébowl. Bij Stek hebben ze niet alleen een prachtig interieur, maar het eten is ook kwalitatief goed. De pancakes en de scrambled eggs met zalm zijn zeker een aanrader.

Stek Leeuwarden, Harlingersingel 2, 8913 CJ Leeuwarden

Nørd

nord conceptstore

nord conceptstore

nord conceptstore

Ik liep door de Sint Jacobsstraat toen mijn oog op deze toffe concept store viel. Het is een Pinterest hemel voor iedereen die van een Scandinavische stijl houdt. Je hebt er allerlei musthaves voor je interieur, zo kreeg ik spontaan zin in mijn kamer opnieuw in te richten. Als je in Leeuwarden bent moet je zeker een kijkje nemen bij Nørd.

Nørd, Sint Jacobsstraat 15, 8911 HR Leeuwarden

Barrevoets

barrevoets

barrevoets

barrevoets

Barrevoets zit in de Kleine Kerkstraat. De Kleine Kerkstraat is al een hotspot op zich. De straat heeft al twee keer de titel ‘Leukste winkelstraat van Nederland’ gewonnen. In de straat zitten allemaal hippe, kleine winkeltjes zoals House of Taste en de Zuivelhoeve. Je kunt heerlijk lunchen bij Barrevoets. Door de knusse inrichting heb je gelijk het idee dat je in een gezellige woonkamer staat. De bediening neemt de tijd voor je, zo kwam de eigenaar nog een praatje met me maken. Ik bestelde een olijfbroodje Barrevoets, dit is zeker een aanrader. Zelfs de panini wisten ze uit te serveren als een kunstwerk. Kortom: een zaak dat gerund wordt door gepassioneerd personeel dat goed eten serveert.

Barrevoets, Kleine Kerkstraat 41, 8911 DL Leeuwarden

Ik ben nog lang niet uitgepraat over hotspots in Leeuwarden. Welke hotspot hoort nog meer thuis in dit lijstje? Laat het me weten, en wie weet ga ik daar de volgende keer langs.

Foto credits to: Eke Veldhuis