hotspots,  Leefstijl,  Rome

De 6 fijnste food hotspots in Rome voor je citytrip

Wil je weten waar je moet zijn voor de tofste hotspots in Rome? Ik deel de fijnste hotspots met je waar je tussen de locals zit voor het beste Italiaanse eten. Lees verder om te ontdekken waar je de beste pasta, lekkerste antipasti en healthy lunch kunt eten.

Rome, de stad waar op elke hoek van de straat wel een bijzondere bezienswaardigheid is. Het indrukwekkende Colosseum, de romantische Trevifontein en de zonnige pleintjes waar je van kunt genieten. Om de zoveel meter is er wel een eetgelegenheid maar niet overal kun je kwalitatief goed eten. Veel restaurants die vlak naast een bezienswaardigheid zitten bieden toeristenmenu’s aan. Deze menu’s zijn welliswaar goedkoop maar kwalitatief niet zo goed. Ditzelfde geldt voor restaurants die bij de prachtige pleintjes van Rome zitten. Bij deze restaurants betaal je juist de hoofdprijs voor eten en drinken en valt de kwaliteit vaak tegen. Je kunt beter wat straten verder lopen en bijvoorbeeld in een zijstraatje een restaurant uitzoeken. Hier zal het eten beter zijn en zal het minder massaal zijn. Wil je zeker weten dat je naar een toffe plek gaat? Bij een van deze fijne hotspots in Rome komt het goed.

Lunch

Ginger

hotspots rome, gingerhotspots rome, ginger

Ga naar Ginger als je na al die pizza’s behoefte hebt aan een heerlijke, gezonde lunch. Bij deze bistro kun je terecht voor vega, vegan, vis en vleesgerechten. Het menu is gebaseerd op het mediterrane dieet en daarom bestaan de gerechten uit veel groente en fruit. Je kunt hier heerlijke broodjes bestellen, de parmaham wordt zelfs vers voor je gesneden. Naast broodjes staan er smoothies, verrukkelijke salades, tropisch fruit, pancakes en Açai bowls op de kaart. De Açai bowl is mijn absolute favoriet, ik ben hier zelfs nog een keer voor teruggekomen op mijn vakantie. Ginger is bekend onder de locals en dat kan ik goed begrijpen. Het eten is hier goed, het personeel werkt hard en is erg vriendelijk.

Ginger, Via Borgognona, 43-46, 00187 Roma RM, Italië

Cajo & Gajo

hotspots rome, cajo e gajo

hotspots rome, cajo e gajo

Cajo & Gajo bevindt zich in de hippe wijk Trastevere. Nadat je door deze pittoreske wijk hebt geslenterd kun je heerlijk lunchen bij Cajo & Gajo. Van binnen is het een hip restaurant met een prachtige inrichting. Als je buiten gaat zitten heb je uitzicht op een pleintje. De salades zijn hier heerlijk en de frietjes met feta nog beter. Verder staan er allemaal Italiaanse pizza’s, antipasti en broodjes op het menu. De gezellige sfeer die hier hangt samen met het smakelijke eten maakt dat dit een geweldig restaurant is.

Cajo e Gajo, Piazza San Callisto, 10, 00153 Roma RM, Italië

Fratelli de Luca

hotspots rome, fratelli de luca

hotspots rome, fratelli de luca

Bij deze toffe hotspot kun je de heerlijkste salades, sapjes en broodjes krijgen. Het is er modern ingericht en het personeel is behulpzaam. Alle sapjes worden vers voor je gemaakt en de broodjes worden vers voor je belegd. Dit café is minder dan een kilometer verwijderd van het Vaticaan dus voordat je naar het Vaticaan gaat kun je hier heerlijk lunchen. Nog een pluspunt is de heerlijke cappucinno die ze hier maken.

Fratelli de Luca, Via Germanico, 152, 00192 Roma RM, Italië

Aperitief

Iets typisch Italiaans is een aperativo nemen voor de avondmaaltijd. Er wordt een drankje gedronken en daarbij worden allemaal lekkere hapjes als Italiaanse worstjes en kaasjes gegeten. Het idee achter een aperitief is dat het de maag opent voor de hoofdmaaltijd, maar het is vooral erg lekker en gezellig. Een populair drankje hierbij is Aperol Spritz.

De Penitenzieri

hotspots in rome

hotspots in rome

Bij deze typisch Italiaanse bar worden heerlijke hapjes geserveerd samen met de beste wijnen. Van binnen word je omringt door de vele wijnflessen die bij de muur staan, dit geeft een knusse sfeer. Het viel me op dat we de enige toeristen waren en dat er voor de rest alleen maar Italianen waren en dit is een goed teken. De bruschetta is zeker een aanrader maar mijn favoriet is de mozzerella. Nog nooit van mijn leven heb ik zulke lekkere mozzerella geproeft. Pas dan heb je door dat de mozzerella van de supermarkt zo’n slechte kwaliteit heeft dat het niet eens in de buurt komt van de echte mozzerella.

Via dei Penitenzieri 16, 00193 Roma RM, Italië

The Loft

hotspots in rome, the loft

hotspots in rome, the loft

Bij dit hippe restaurant kun je terecht voor de lunch maar ook voor een heerlijke aperativo. Het interieur is fantastisch en het personeel is erg vriendelijk. We kregen een plankje vol met overheerlijke worstjes en kaasjes samen met bruschetta. Naast de klassieke bruschetta met tomaten hebben ze hier ook bruschetta met zalm en avocado. Natuurlijk hoort bij deze plank vol met lekkers een Aperol Spritz. Deze gaat perfect samen met de hapjes.

The Loft, Via Leone IV, 34, 00192 Roma RM, Italië

Diner

Dal Toscano

hotspots in rome

Dit restaurant zat vlak naast ons hotel en na een aantal keer langs het terras vol met Italianen te zijn gelopen waren we nieuwschierig. We hebben hier de lekkerste pasta van Rome gehad. De spaghetti was perfect al dente en de saus was smaakvol. Wil je meer groente bij de maaltijd? Dan bestel je extra groenten als bijgerecht. Het personeel spreekt bijna geen engels maar met handgebaren kom je een heel eind.

Dal Toscano, Via Germanico, 58-60, 00192 Roma RM, Italië

Ga jij binnenkort naar Rome of ken je iemand die binnenkort gaat? Deel deze fijne hotspots vooral! Al bij een van deze toffe hotspots in Rome geweest? Stuur me vooral een berichtje, dat vind ik namelijk erg leuk om te lezen.