frambozen-yoghurtcake
Recepten,  Snacks

Frambozen yoghurtcake – makkelijk recept

Deze frambozen yoghurtcake is lekker licht en past perfect bij de lente. Citroenrasp en frambozen maken de cake fris en fruitig, yoghurt maakt de cake licht.

De lente is al een tijdje begonnen, maar nu voelt het echt zo met het mooie weer en alle bloemen die gaan bloeien. Ik heb dan zin om meer frisse baksels te maken. Deze frambozen yoghurtcake maak je met een paar ingrediënten en het smaakt fantastisch. Tip: Je kunt de cake ook in plakjes snijden en in een bakje in de vriezer bewaren.

Nog meer zin om te bakken? Maak dan eens dit bananenbrood. Liever een ontbijtrecept? Maak dan eens deze cottage cheese pancakes.

frambozen-yoghurtcake

Je hebt nodig:

  • 175 g volkorenmeel
  • 85 g amandelmeel
  • 3 eieren
  • 1,5 tl baking soda
  • 1 el citroensap
  • Rasp van 1/4 citroen
  • 225 g yoghurt
  • 100 g suiker
  • 1,5 el olie
  • 100 g frambozen (diepvries kan ook)
  • Amandelschaafsel
  • Snuf zout

Zo maak je het:

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Meng daarna het volkorenmeel, amandelmeel, baking soda, suiker en een snuf zout door elkaar. Roer daarna de yoghurt, citroensap en olie erdoor. Roer daarna een voor een de eieren erdoor. Meng ook de citroenrasp en frambozen door het mengsel.

Vet een cakeblik in of bekleed het cakeblik met bakpapier. Giet het beslag erin en strooi er als laatste amandelschaafsel overheen. Bak de frambozen yoghurtcake in zo’n 45 minuten gaar. Je kunt checken of de cake gaar is door er een sateprikker in te prikken. Wanneer deze er schoon uit komt, is de cake klaar.

Serveertip: Lekker met jam!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze frambozen yoghurtcake gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.