Lunch,  Recepten

Frittata – gezond, makkelijk & budget recept

Dit recept voor frittata is fantastisch. En je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze gezonde en lekkere lunch te maken. Extra pluspunt: ook nog eens budgetproof.

Broodje pindakaas move over, want deze frittata is wat je als lunch wilt! Op een smaakvolle manier krijg je al een goede portie groente binnen tijdens de lunch. En door de eieren en witte kaas krijg je ook nog eens eiwitten binnen. Zo blijf je langer verzadigd. Gezond eten hoeft niet duur te zijn, want met dit frittata recept ben je niet meer dan €1,50 per portie kwijt.

Nog meer lunch inspiratie nodig? Deze volkoren pita met ei is heerlijk. Maar probeer ook eens dit recept voor de lekkerste Brinta. Baked oats zijn ook altijd een goed idee.

frittata-recept

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 5 eieren
  • 150 tuinerwten (diepvries)
  • 2 prei
  • 250 g cherry tomaten
  • 100 g witte kaas
  • 2 el rode pesto
  • Olijfolie, zout en chili vlokken/poeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de prei en snijd de prei in ringen. Snijd de cherry tomaten door de helft. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de prei hierin op hoog vuur. Zodra de prei een beetje zacht begint te worden doe je de cherry tomaten en tuinerwten erbij. Bak kort mee en roer de pesto erdoor en doe het vuur uit. Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met wat zout en chili vlokken. Roer ook de witte kaas erdoor. Roer het eimengsel door de groente. Vet een ovenschaal of quichevorm in en doe het eimengsel erin. Bak de frittata zo’n 25 tot 30 minuten gaar in de oven. Lekker om gewoon zo te eten, of met een volkoren broodje. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij dit frittata recept gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik super leuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.