aardbeienijs-fruit-ontbijtjes
Ontbijt,  Recepten

3x fruit ontbijtjes – gezond en makkelijk

Met deze fruit ontbijtjes is het alsof je op zonvakantie bent. Een gezonde bananensplit, pina colada óf een aardbeienijsje. Allemaal gezond en super makkelijk te maken! 

Zeker nu ik zo goed als elke dag thuis zit, lijken de dagen zo op elkaar. Ik voel bijna geen onderscheid meer in de werkweek en het weekend. Het is voor mij ontzettend belangrijk om heerlijk te ontspannen in het weekend, om zo weer lekker te gaan knallen doordeweeks. Daarom heb ik een paar recepten bedacht, waarbij je het gevoel krijgt alsof je op vakantie bent. Het zijn alle 3 ontbijtrecepten, maar het is geïnspireerd op lekkere desserts. Zo begint je weekend gelijk goed!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een bananensplit? Eigenlijk is dit kwark met banaan, maar om het op deze manier te presenteren, word ik er extra vrolijk van. Daarnaast brengt de pina colada smoothie je in gedachten naar zwoele zomeravonden, maar dan helemaal gezond. Ditzelfde geldt voor het aardbeienijsje. Alle 3 fruit ontbijtjes maak je met slechts een paar ingrediënten binnen no time!

Gezonde bananensplit

bananensplit-fruit-ontbijtjes

Je hebt nodig:

  • 1 banaan
  • 3 el vanille kwark (Optimel)
  • 2 el granola

Zo maak je het:

Het is eigenlijk enorm simpel. Je snijdt de banaan door de helft en legt het op een bordje. Doe vervolgens de vanille kwark erover en als laatste strooi je er granola over. Eet smakelijk!

Tip: Strooi er nog wat nootjes overheen!

Aardbeienijsje

aardbeienijs-fruit-ontbijtjes

Je hebt nodig:

  • 125 g aardbeien (diepvries)
  • 2 el vanille kwark (Optimel)
  • 1 el havermout
  • Extra aardbeien als garnering

Zo maak je het:

Mix alle ingrediënten, behalve de extra aardbeien, in de blender tot een glad geheel. Doe het vervolgens in een schaaltje. Je kunt het mengsel ook nog even in de vriezer doen, zodat je er bolletjes van kunt scheppen. Eet smakelijk!

Tip: Munt en aardbei is een gouden combinatie. Blend daarom een paar blaadjes munt mee.

Pina colada smoothie

pina-colada-smoothie

Je hebt nodig:

  • 125 g ananas (kan ook uit diepvries)
  • 200 ml kokosdrink
  • 2 el havermout

Zo maak je het:

Mix alle ingrediënten in de blender tot een glad geheel en giet het in een glas. Proost!

hilicious

Welke van deze 3 fruit ontbijtjes is jouw favoriet? Deel deze recepten ook vooral die wel wat ontbijtinspiratie kan gebruiken. Wanneer je hier niet genoeg van krijgt, dan vind je deze smoothiebowl vast ook heel erg lekker! Deel je creaties op Instagram, dat vind ik namelijk super leuk om te zien.