week-zonder-vlees-recepten
Diner,  Recepten

Gado Gado recept met zelfgemaakte pindasaus

Comfort food! Een fantastisch Gado Gado recept met zelfgemaakte pindasaus. Makkelijk, lekker en gezond. Lees verder voor het recept.

Gado Gado betekent letterlijk mix-mix. Het is een gerecht met verschillende groente, overgoten met pindasaus. En dit is niet zomaar pindasaus, dit is zelfgemaakte. Dat is veel lekkerder dan een kant-en-klare saus! Dit Gado Gado recept met pindasaus maakte ik met spitskool, sperziebonen, wortel en komkommer. Maar voel je vrij om te variëren. Kijk in het recept naar variatie suggesties.

Meer makkelijke en gezonde inspiratie? Kijk dan eens tussen deze recepten. 

gado-gado-recept

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 g (zilvervlies)rijst
  • 150 g sperziebonen
  • 0,5 spitskool
  • 1/4 komkommer
  • 1 wortel
  • 2 eieren

Pindasaus*

  • 2,5 el 100% pindakaas
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl (of meer) sambal oeloek
  • Snufje komijnpoeder
  • 1,5 cm verse gember
  • 100 ml melk of kokosmelk

Variatietip: Varieer eens met groente. Je kunt hier ook radijsjes, andere soorten kool en taugé voor gebruiken. In plaats van eieren kun je ook eens tempeh of gebakken kip gebruiken.

*Toko tip: Lekker om een limoenblad en eventueel wat citroengras kort mee op te warmen.

Zo maak je het:

Dop de sperziebonen, snijd de harde kern uit de spitskool en snijd in reepjes. Snijd de komkommer en wortel in dunne reepjes en snijd de gember fijn.

Kook hierna de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Ondertussen kook je in een andere pan de spitskool en sperziebonen in 4 tot 7 minuten beetgaar n. Kook de eieren zoals jij ze het liefste hebt.

Maak hierna de pindasaus. Doe de pindakaas, ketjap manis, sambal, komijnpoeder, gember en melk in een pannetje en roer door totdat alles goed gemengd is en er een mooie saus ontstaat.

Nu kun je het opdienen. Doe de rijst op een bord en verdeel de groente, eieren en pindasaus erover. Eet smakelijk!

Ga jij dit Gado Gado recept maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.