
Gazpacho – fris, makkelijk en gezond recept
Binnen minder dan 10 minuten klaar, een koud gerecht én voedzaam! Dit recept voor gazpacho is het enige wat je nodig hebt met deze warme dagen.
In Spanje zijn ze er gek op, gazpacho is daar een hit met het warme weer. Gazpacho is een soep die je van rauwe groente maakt en je eet ‘m koud. Het klinkt misschien een beetje gek om een koude soep te eten, maar het is super lekker. Zeker met dit warme weer ga ik niet uren in de hete keuken staan, daarom is dit recept geweldig. Eerlijk gezegd ontdekte ik het gerecht pas toen laatst mijn kiezen waren getrokken, waardoor ik even alleen maar vloeibaar at. Sinds die tijd ben ik fan!
Het enige wat je nodig hebt zijn een paar groenten en een staafmixer of blender. Even de groente in stukken snijden, blenden en klaar! Binnen minder dan 10 minuten kun je daarom ook aan tafel. Er zijn heel veel variaties te bedenken, maar dit recept vond ik uiteindelijk het lekkerst!
Kun je nog meer inspiratie gebruiken met dit warme weer? Probeer ook eens deze couscoussalade. Een smoothiebowl als ontbijt is net een ijsje en over ijs gesproken: dit gezonde bananenijs wil je.
Je hebt nodig:
Voor ongeveer 1 liter soep
- 500 g verse tomaten
- Pot geroosterde rode paprika (465 g)
- 1 komkommer
- 1 kleine rode ui
- 3 teentjes knoflook
- Peper
- Extra vierge olijfolie
- Basilicumblaadjes (optioneel)
Zo maak je het:
Snijd de tomaten, rode ui en 3/4 van de komkommer in stukjes. Bewaar 1/4 van de komkommer om later over de gazpacho te strooien. Lek hierna de rode paprika uit en snijd het in stukjes. Hak de knoflook fijn.
Doe de tomaten, paprika, 3/4 komkommer, ui en knoflook in een grote kom/pan en mix het met een staafmixer fijn. Dit kan natuurlijk ook met een blender of keukenmachine. Voeg nog wat peper toe naar smaak. Ik vond het zo lekker genoeg, maar als je het nog iets zouter wilt, kun je nog een klein beetje toevoegen.
Doe hierna de gazpacho in de koelkast en snijd de overige komkommer in kleine stukjes. Serveer de gazpacho in een kom en strooi de komkommer erover. Druppel er vervolgens een beetje extra vierge olijfolie over. Voeg als laatste nog wat basilicumblaadjes toe. Lekker met een volkoren broodje, eet smakelijk!
Met wie wil jij dit heerlijke gerecht maken? Deel het vooral met diegene. Stuur me gerust een berichtje op Instagram als je dit recept hebt gemaakt. Ik vind het altijd superleuk om te horen dat jullie mijn recepten maken!

