Recepten,  Spreads

Gegrilde paprika hummus

In de supermarkt zijn tientallen soorten hummus te vinden, bij de Albert Heijn hebben ze zelfs hummus met chocolade smaak. Mijn favoriete hummus is die met gegrilde groenten. Sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk én lekker het is om zelf hummus te maken doe ik niet meer anders. Officieel hoort er tahin (sesampasta) in hummus, maar dit had ik niet in huis daarom gebruikte ik zonnebloemolie. Deze gegrilde paprika hummus is makkelijk te maken, lekker en goed smeerbaar. Het is lekker op een boterham, maar het kan ook perfect als dip bij de borrel. Hummus is een stuk gezonder dan het meeste broodbeleg. Zo bevatten kikkererwten veel vezels, en zijn ze rijk aan eiwitten, B-vitamines en mineralen zoals ijzer en calcium.  Kortom: dit recept moet je zeker eens proberen!

Wat heb je nodig?

  • 200 g kikkererwten (uitlek gewicht)
  • 150 g gegrilde paprika (uitlek gewicht)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • Zout en peper naar smaak

Materialen:

  • Blender of keukenmachine

gegrilde paprika hummus

Zo maak je het:

Hak de knoflook fijn. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en knoflook totdat ze glazig zijn. Het vuur kan nu uit. Mix de uitgelekte kikkererwten en gegrilde paprika met de blender tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe aan dit mengsel en blend dit tot een glad mengsel. De zonnebloemolie kan erbij en voeg naar smaak peper en zout toe. Doe de hummus in een potje, en het is klaar! Als laatste decoreerde ik de hummus nog met stukjes gegrilde paprika en sesamzaadjes. Deze hummus is lekker op brood, maar ook als dip.

Enjoy!

gegrilde paprika hummus

Heb je dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij vooral weten! Bij Instagram kan dit met de hashtag #hilicious, en tag mij even. Je kunt me natuurlijk ook een berichtje sturen. Vind ik alleen maar leuk!