gegrilde-perzik
Ontbijt,  Recepten,  Snacks

Gegrilde perzik met yoghurt en pistachenoten – gezond recept

Fantastisch als dessert of lekker ontbijt, deze gegrilde perzik met yoghurt en pistachenoten wil je. Gezond, maar vooral erg lekker.

Het is alweer juni en dat betekent dat de perziken weer in het seizoen komen. Ik ben gek op deze zoete en sappige vrucht! Dit recept is een verrassend fris dessert. Het ziet er geweldig uit, maar het is ontzettend makkelijk om te maken. Je kunt het trouwens ook als ontbijt eten, dan zou ik er wat meer yoghurt bij doen en eventueel nog wat granola. Dan is het meer verzadigend.

Krijg je niet genoeg van perziken? Maak dan ook eens deze burrata salade, dat ga je gegarandeerd een succes vinden. Houd je van zoet? Maak dan ook eens deze havermout taartjes.

gegrilde-perzik

Je hebt nodig:

Voor 1 persoon

  • 1 perzik
  • 2 el Griekse yoghurt*
  • 1 el pistachenoten (hazelnoten zijn er ook lekker bij)
  • 1 tl honing

*Je kunt in plaats van Griekse yoghurt ook eens hangop gebruiken. Dat maak je makkelijk zelf door een theedoek nat te maken en uit te wringen. Leg de theedoek in een kom en giet de yoghurt erin en laat het een nachtje in de koelkast ‘hangen’.

Zo maak je het:

Snijd de perzik door de helft en haal de pit eruit. Grill de perzik daarna zo’n 2 minuten in een grillpan. Doe vervolgens de gegrilde perzik in een kom en doe hier de yoghurt bij. Strooi er pistachenoten over en maak het af met een beetje honing. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij dit recept voor gegrilde perzik met yoghurt en pistachenoten gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.