gehaktballetjes-tomatensaus
Diner,  Recepten

Oosterse gehaktballetjes in tomatensaus

Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus. Met een paar ingrediënten maak je dit fantastische recept. Vol smaak, echt comfort food.

Heb jij wel eens Turkse pizza gegeten? De kruiden die in het gehakt zitten heb ik gebruikt om deze gehaktballetjes in tomatensaus op smaak te brengen en dat is ontzettend goed gelukt. De tomatensaus maakt het geheel af. Mijn serveertip: je kunt deze kruidige balletjes met rijst en een frisse komkommersalade van yoghurt, dille en munt eten. Het is zelfs lekker op een broodje, dat kan ook.

Naast deze gehaktballetjes in tomatensaus kun je ook eens bij deze comfort food recepten kijken. Van gnocchi uit de oven tot pasta en bobotie, hier zit sowieso iets voor jou bij.

gehaktballetjes-tomatensaus

Je hebt nodig:

  • 300 g mager rundergehakt
  • 10 g peterselie + extra voor garnering
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tl komijnpoeder
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl sambal
  • 40 g paneermeel
  • 500 ml tomaten passata
  • Olie, zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de ui, knoflook en peterselie fijn. Doe daarna het gehakt in een kom samen met 2 teentjes knoflook, peterselie, ui, paprikapoeder, komijnpoeder, tomatenpuree, sambal en paneermeel. Kneed door en zorg dat alles goed verdeeld is. Rol kleine gehaktballetjes van dit mengsel.

Verhit nu wat olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe hierna de tomaten passata erbij en doe ook het overgebleven teentje knoflook bij de saus. Laat de gehaktballetjes nog zo’n 10 tot 15 minuten op laag vuur pruttelen en roer regelmatig om. Garneer met wat overgebleven peterselie. Eet smakelijk!

Ga jij een van deze gehaktballetjes in tomatensaus maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.