
Geroosterde bloemkool met kruidige couscous
Een makkelijk, maar smaakvol recept. De geroosterde bloemkool goed op smaak en de couscous is lekker kruidig. Gezond, vegan en erg lekker.
Ik hou van couscous want dat is snel klaar en heerlijk op smaak te brengen! En als je niet van bloemkool houdt moet je dit eens proberen. Door de specerijen is het zo smaakvol. Dit gerecht is ideaal bij hete dagen. Mijn vriendinnen hebben dit gerecht meer dan goedgekeurd, dus echt een aanrader.
Meer inspiratie voor bij het warme weer? Lees deze recepten dan eens.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 800 g bloemkool roosjes (diepvries kan ook)
- 2 tl kurkuma
- 1 tl zwarte peper
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 2 el ketjap
Couscous
- 300 g volkoren couscous
- 7 g verse koriander
- 7 g verse munt
- Handje rozijnen (optioneel)
- 1 teentje knoflook
- 50 g amandelen
- Olijfolie, zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de bloemkool roosjes met olijfolie en verdeel kurkuma, zwarte peper en gerookt paprikapoeder erover. Doe de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de couscous. Doe de couscous en rozijnen in een afsluitbare kom/pan en doe er 400 ml kokend water bij. Laat de couscous afgesloten wellen. Snijd de koriander, munt en amandelen fijn en doe dit bij de gewelde couscous. Roer er een beetje olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
Als de bloemkool 20 minuten in de oven heeft gezeten haal je bloemkool er even uit en verdeel je de ketjap erover. Bak nog een laatste 10 minuten in de oven op 220 graden. Doe de geroosterde bloemkool bij de couscous. Garneer eventueel nog met wat extra kruiden en ingelegde ui. Eet smakelijk!
Ga jij deze couscous met geroosterde bloemkool maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

