gevulde courgette
Diner,  Recepten

Gevulde courgette met gehakt

Deze gevulde courgette met gehakt ziet er niet fantastisch uit, zo smaakt het ook! Met slechts een paar ingrediënten maak je het. Lees verder voor het recept.

Hier word je toch blij van? Deze gevulde courgette met gehakt maak je met slechts een paar ingrediënten en smaakt heerlijk. Italiaanse smaken en extra lekker uit de oven. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar niets is minder waar. Dit zet je zo op tafel.

Naast deze gevulde courgette met gehakt op zoek naar nog meer courgette inspiratie? Maak eens deze citroenpasta met courgette. Of deze zomerse plaattaart met feta en courgette. En deze groente fritters zijn ook fantastisch.

gevulde courgette

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 2 courgettes
  • 2 paprika’s
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 400 g mager rundergehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Handje geraspte kaas
  • Olie, zout en peper

Serveertip: Lekker met rijst of aardappelen.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in kleine blokjes en snijd de teentjes knoflook fijn. Snijd de courgettes door de helft en schraap met een lepel het binnenste gedeelte van de courgettes eruit. Hierna snijd je de courgette pulp in stukjes.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak het gehakt rul en bruin. Voeg hierna de knoflook, paprika en fijngesneden courgettevulling toe en bak een paar minuten mee op hoog vuur. Vervolgens voeg je het blik tomaten en Italiaanse kruiden toe en laat je dit zo’n 7 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.

Leg de courgettes op de bakplaat en schep de gehaktvulling erin. Als niet alles erin past, houd je wat vulling over om los te serveren bij het eten. Strooi wat geraspte kaas over de courgettes. Bak de gevulde courgettes nog 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Ga jij deze gevulde courgette maken? Deel dan een foto op InstagramDat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.