gevulde-zoete-aardappel
Diner,  Recepten

Gevulde zoete aardappel met bonen – Gezond recept

Op zoek naar comfort food? Dan kan ik jou blij maken met dit recept. Gevulde zoete aardappel met bonen en avocado, ontzettend lekker en makkelijk te maken.

Geloof me, dit recept wil je proberen. Zoete aardappel smaakt zoveel beter uit de oven en de kruidige vulling en romige avocadodip maken het af. De gevulde zoete aardappel maak je in een handomdraai. Wil je snel eten? Dan kun je de zoete aardappel in plaats van in de oven bereiden ook koken.

Als je dit recept lekker vindt dan moet je eens deze quesadillas proberen. Deze Mexicaanse bowl met zoete aardappel of deze Mexicaanse wraptaart vind je vast ook heerlijk.

gevulde-zoete-aardappel

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 4 zoete aardappelen (of 2 grote)
  • 400 g kidneybonen (250 g uitlekgewicht)
  • 1 tl knoflookpoeder of 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)
  • 1 paprika
  • Klein blikje mais
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 125 g sour cream
  • Zout
  • Olie

Serveer het gerecht met een frisse salade of wat extra groente.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Was de zoete aardappelen en prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Besprenkel met een beetje olie en bak de aardappelen 45 minuten in de voorverwarmde oven. *

Snijd ondertussen de paprika in blokjes en maak de avocadocrème. Ontpit de avocado en prak het vruchtvlees fijn. Doe er het sap van een halve limoen en de sour cream bij en meng het tot een crème. Breng het op smaak met wat zout.

Lek vervolgens de kidneybonen uit en spoel ze af. Doe een beetje olie in de pan en bak de bonen, paprika en mais. Breng op smaak met knoflook, komijnpoeder, chilipoeder en wat zout. Bak zo’n 3 minuten.

Leg de zoete aardappel op een bord en snijd open. Schep de bonenmix en avocadocrème erop. Garneer het gerecht eventueel met een partje limoen en koriander. Eet smakelijk!

*Tip: Uit de oven vind ik zoete aardappelen het lekkerst, maar je kunt ze in plaats daarvan ook 15 minuten koken in water. Handig voor als je haast hebt.

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze gevulde zoete aardappel met avocado en bonen gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.