gevulde-zoete-aardappel
Diner,  Recepten

Gevulde zoete aardappel met bonen – Gezond recept

Zin in een verrassend menu? Dan word je erg blij van deze gevulde zoete aardappel met zwarte bonen. Gezond, makkelijk en lekker!

Dit recept heb ik laatst ontdekt en is echt mijn lievelingsrecept geworden! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het smaakt fantastisch. Het zoete van de aardappel met het kruidige van de bonen en het romige van de saus is een geweldige combinatie.

Naast dat je heel blij gaat worden van de smaakcombinatie, is de voedingswaarde van het gerecht uitstekend. In zoete aardappel zit veel vitamine A, vitamine B6 en koper. Verder moedig ik iedereen aan om genoeg peulvruchten te eten, want bonen zitten bomvol vezels en eiwit. Een goede vleesvervanger dus. Daarnaast hoeven sausjes lang niet altijd ongezond te zijn, want je maakt een heerlijke saus met avocado en sour cream. Liever helemaal vegan? Je hebt tegenwoordig ook een vegan versie van sour cream in de supermarkt.

gevulde-zoete-aardappel

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 4 zoete aardappelen (of 2 grote)
  • 400 g kidneybonen (250 g uitlekgewicht)
  • 1 tl knoflookpoeder of 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 125 g sour cream
  • Zout
  • Olie

Serveer het gerecht met een frisse salade of wat extra groente.

gevulde-zoete-aardappel

Zo maak je het:

Was de zoete aardappelen en snijd ze door de helft. Kook de aardappelen vervolgens in zo’n 15 minuten gaar.

Maak ondertussen de avocadocrème. Ontpit de avocado en prak het vruchtvlees fijn. Doe er het sap van een halve limoen en de sour cream bij en meng het tot een crème. Breng het op smaak met wat zout.

Lek vervolgens de kidneybonen uit en spoel ze af. Doe een beetje olie in de pan en bak de bonen met de knoflook, komijnpoeder, chilipoeder en een wat zout. Zet het vuur laag wanneer de bonen knapperig beginnen te worden.

Wanneer de zoete aardappelen gaar zijn, kun je ze nog even in de oven doen op de grillstand voor zo’n 5 tot 10 minuten. Dit hoeft niet, maar is wel erg lekker.

Bouw hierna de gevulde zoete aardappel op. Leg de zoete aardappel op een bord en schep de bonen en avocadocrème erop. Garneer het gerecht met een partje limoen. Serveer met een lekkere salade of wat groente. Eet smakelijk!

gevulde-zoete-aardappel

hilicious

Word jij net zo blij van deze zoete aardappel met bonen als ik? Deel het dan met je vrienden of familie! Je kunt me ook altijd een berichtje sturen op Instagram, dat vind ik altijd leuk om te lezen. Probeer ook eens dit recept!