basisrecept-bananenbrood
Recepten,  Snacks

3x gezond bakken | appelcake, bananenbrood & worteltaart

Gezond bakken is een feestje! Wie wordt er niet blij van appelcake, bananenbrood of worteltaart? Je maakt met makkelijk zelf.

De keuken wordt gevuld met de geur van specerijen als je een deze 3 recepten maakt. Zo lekker! En ontzettend makkelijk om te maken. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig en binnen no time staat een zelfgebakken creatie op tafel. Ga jij voor de appelcake, bananenbrood of worteltaart?

Gezonde appelcake

gezonde-appelcake

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze gezonde appelcake te maken. Met havermout en ongezoete appelmoes als basis is de cake hartstikke voedzaam. De keuken vult zich met de geur van kaneel en koekkruiden als je deze cake gaat bakken, zo lekker! Je kunt de cake prima in plakjes snijden en invriezen, zodat je altijd een lekkere snack op voorraad hebt.

Hier vind je het recept.

Bananenbrood

basisrecept-bananenbrood

Gezond bakken met dit recept voor bananenbrood. Het gebeurt je vast wel eens: Je hebt een paar (over)rijpe bananen over en je hebt geen idee wat je er nog mee kunt doen. Als je bananen langer bewaart, worden ze na verloop van tijd zoeter. Dit komt doordat het zetmeel dat in bananen zit, na een tijdje wordt omgezet in suiker. Daarom kun je overrijpe bananen perfect verwerken in baksels. Dit bananenbrood is gezond en makkelijk te maken.

Worteltaart

gezond-bakken

De keuken vult zich met de geur van specerijen als je deze worteltaart maakt. En de frosting, die maakt het af! Een stukje gezonder dan de meeste worteltaarten, maar vooral erg lekker. Zo lekker dat je het nog keer op keer wilt maken. Met een paar ingrediënten maak je dit heerlijke recept.

Gezond bakken en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze recepten gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.