gezond-bananenijs-ben-jerrys
Recepten,  Snacks

Gezond bananenijs – makkelijk recept

Ben & Jerry’s move over! Met slechts een paar ingrediënten maak je dit bananenijs, dat hartstikke gezond is. Binnen een minuut maak je dit recept.

Wanneer ik geen snacks in huis haal, kan ik ook niet te veel snacken. Dit werkt enorm goed, maar dit weerhoud me natuurlijk niet van ijs cravings. Op deze momenten ben ik extra creatief met de ingrediënten die ik in huis heb. Met slechts 5 ingrediënten maakte ik dit bananenijs, dat super gezond en makkelijk te maken is. Het doet me een beetje denken aan de smaak Chuncky Monkey van Ben & Jerry’s, maar dan voedzaam. Met bevroren banaan als basis krijg je enorm romig ijs en door er een beetje cacao poeder aan toe te voegen, krijg je een lekkere chocolade smaak. Vanille aroma maakt het nóg lekkerder, zonder dat er extra calorieën in zitten. And last but not least, pindakaas!

Ik heb het idee dat jullie op zoek zijn naar gezonde vervangers voor ‘ongezonde’ recepten. Dit snap ik volkomen, want ik ben zelf ook altijd aan het kijken hoe het gezonder kan. Op deze manier kun je gewoon eten wat je lekker vindt en daarbij krijg je de goede voedingsstoffen binnen. Door dit bananenijs is mijn behoefte om te ongezond te snacken gestild, omdat dit recept in de buurt komt van Ben & Jerry’s. Ben je benieuwd naar meer tips tegen teveel snacken? Lees dit artikel dan even.

gezond-bananenijs-ben-jerrys

Je hebt nodig:

 • 1 bevroren banaan* (liefst een hele rijpe banaan)
 • 100 ml (plantaardige) melk
 • 1 el pindakaas
 • 1 tl vanille aroma
 • 1,5 tl cacao poeder

*Wanneer je de banaan in stukjes snijdt en in een zakje in de vriezer doet, bevriest het sneller. Daarnaast gaat het zo makkelijker door de blender.

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de blender en mix het tot een glad geheel. Wanneer je net als ik niet zo’n krachtige blender hebt, kun je de banaan ook iets laten ontdooien. Daarna kun je het ijs nog even in de vriezer zetten. Schep het bananenijs in een schaaltje en geniet van deze traktatie! Je kunt als decoratie nog wat pindakaas, stukjes banaan en cacao poeder gebruiken.

hilicious

Wie kun jij verblijden met dit recept voor bananenijs, dat ook nog eens gezond is? Deel het vooral met diegene en vergeet niet van het eindresultaat te maken! Dat vind ik namelijk altijd superleuk om te zien. Heb je een verzoekrecept? Stuur me dan even een berichtje op Instagram

One Comment

 • Yvon

  wow wat een tof idee. Moet de cacao en pindakaas ook in de blender om het ijs te maken of gebruik je die uitsluitend als topping? Dat is mij niet helemaal duidelijk.
  En kun je ipv melk ook kwark of yoghurt gebruiken?
  Zelf doe ik altijd 150 gr magere yoghurt met 125-150 gr diepvries frambozen, staafmixer erop en klaar is je frozen yoghurt. Easypeasy 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *