gezonde-duurzame-lidl
Leefstijl

Gezond en duurzaam boodschappen doen bij: Lidl

Ontdek welke boodschappen gezond en duurzaam bij de Lidl! Goed voor jezelf, je portemonnee en de aarde. Ik deel graag mijn favorieten.

In de nieuwe rubriek ‘Gezond en duurzaam bij:’ ga ik langs allerlei supermarkten om mijn favorieten met je te delen. Als toekomstig diëtiste help ik je graag om de gezonde en duurzame boodschappen eruit te pikken. Vaak wordt gedacht dat deze boodschappen veel geld moeten kosten, dus daarom laat ik je graag zien dat het ook budgetproof kan! Ik ging al eerder langs bij de Albert Heijn, maar vandaag is de Lidl aan de beurt.

Het is trouwens goed om te weten dat dit niet gesponsord is. Daarnaast zijn er vast meer producten die gezond en duurzaam zijn bij de Lidl, maar deze komen in deel 2 aan bod! Volgende keer neem ik een kijkje bij een andere supermarkt. 

AGF-afdeling

gezond-duurzaam-lidl

De aardappel-, groente- en fruitafdeling is bij elke supermarkt een geweldige afdeling. Deze producten zitten vol goede voedingsstoffen en hebben een relatief lage impact op het milieu. Kies vooral voor seizoensproducten. Naast dat het goed is voor het milieu, zul je zien dat deze producten goedkoper zijn dan producten die niet in het seizoen zijn. Koolsoorten, pompoen, radijs, appels, sinaasappels en kiwi’s zijn nu bijvoorbeeld in het seizoen.

Wanneer bepaalde groenten of fruit niet in het seizoen zijn, kun je deze ook uit de diepvries halen. Doordat deze producten gelijk na het oogsten worden ingevroren, blijven de voedingsstoffen behouden. Het diepvriesfruit bij de Lidl is favoriet! Ze hebben allemaal lekkere fruit melanges, kijk daar zeker even tussen.

Tussen de groentes zag ik een heel erg leuk initiatief. Een pastabasis van minder perfecte groenten, die net zo lekker smaken. De ingrediëntenlijst zag er ook nog eens goed uit, ideaal als je eens snel een pasta wilt maken. Kijk ook eens tussen de voorgesneden groenten, want daar zitten ook lekkere variaties tussen. Bijvoorbeeld stampgroente met pompoen, groene kool, wortel en bosui.

Graanproducten

gezond-durzaam-lidl

Havermout is enorm voedzaam én goedkoop. Ik heb daarom altijd een pak havermout in huis. Voor slechts 67 cent kun je ook een 7 granen ontbijt (goedkopere Brinta) kopen. Daarnaast kun je bij de Lidl voor een vriendelijk prijsje volkoren wraps vinden. Als je op zoek bent naar goedkope pasta, dan kan ik je de volkoren penne van de Lidl aanraden.

Eiwitten

Een lekker gebakken eitje, tot baksels. Met eieren kun je alle kanten op. Bij de Lidl vond ik eieren van Kipster, deze zijn gezond en duurzaam. Deze eieren zijn namelijk klimaatneutraal. Daarnaast heeft de Lidl een breed assortiment aan ongezouten noten en zaden. Met een handje noten per dag krijg je de nodige goede vetten binnen. Verder zitten noten en zaden vol eiwitten, vezels en ijzer.

Je kunt bij de Lidl trouwens ook erg goedkoop Skyr halen. Dit is een eiwitrijk melkproduct, dat lijkt op kwark. Ideaal als tussendoortje of als voedzaam ontbijt.

hilicious

Deel dit artikel vooral met iemand die altijd boodschappen doet bij de Lidl! Laat me ook even weten of je nog een aanvulling op dit lijstje hebt. Je kunt me altijd een berichtje sturen via Instagram