gezond-patatje-oorlog
Diner,  Recepten

Gezond ‘Patatje oorlog’ – makkelijk recept

Een gezond ‘patatje oorlog’, het kan met een paar slimme eetswitches. Je hebt zoete aardappel en pastinaak nodig. Verder maak je gemakkelijk zelf pindasaus! Gezond en makkelijk. 

Oke, dit is natuurlijk niet echt een patatje oorlog, maar het is wel comfort food! Een patatje oorlog vind ik echt ontzettend lekker, al helemaal op een brakke dag. Nu wil ik niet elke week patat eten, dus moest ik creatief worden. Door de zoete aardappel en pastinaak in dunne reepjes te snijden, krijg je patatjes. Doe ze even in de oven en je kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Wist je dat pindasaus uit de supermarkt ontzettend veel suiker bevat? Maak daarom de pindasaus zelf. Dat maak je in 2 minuutjes. Veel lekkerder en voedzamer.

De truc om je favoriete saus gezonder te maken, is door het te mengen met kwark. Zo maak je gemakkelijk zelf light mayonaise. En wat past beter bij een gezond patatje oorlog dan een burger? Maak er eens de tonijnburger of falafelburger bij. Succes gegarandeerd!

gezond-patatje-oorlog

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappel
  • 400 g pastinaak
  • 1 el meel
  • Scheutje olie
  • Zout, peper en knoflookpoeder

Pindasaus:

  • 2 el 100% pindakaas
  • 1 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • Snufje komijnpoeder

Kies voor halfvolle mayonaise, of maak de mayonaise zelf light. Dit doe je door 1 el mayonaise te mengen met 1 el kwark.

Zo maak je het:

Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Was hierna de zoete aardappel en pastinaak. Ik schil het niet, want dat geeft iets knapperigs aan het gerecht. Houd jij niet van de schil? Schil de zoete aardappel en pastinaak dan.

Snijd vervolgens de zoete aardappel en pastinaak in dunne reepjes. Meng dit met 1 el meel en een scheutje olie. Breng het op smaak met zout, peper en knoflookpoeder. Verdeel hierna de reepjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Hoe meer de reepjes uit elkaar liggen, hoe knapperiger ze worden. Rooster de zoete aardappel- en pastinaakreepjes 30 minuten in het midden van de oven. Schep ze halverwege om.

Maak ondertussen de pindasaus. Doe de pindakaas, ketjap, sambal en komijnpoeder in een pannetje op laag vuur. Meng beetje bij beetje water erbij, totdat het de gewenste consistentie heeft.

Een gezond patatje oorlog is heerlijk met een frisse salade en een Vega burger. Eet smakelijk!

gezond-patatje-oorlog

hilicious

Op zoek naar meer kookinspiratie en handige tips? Volg mij dan op Instagram. Je mag me altijd een berichtje sturen met receptverzoeken en vragen. 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *