
Snel en gezond: Wrap pizza met gegrilde groenten
Een pizza eten zonder schuldgevoel? Probeer dan eens deze wrap pizza met gegrilde groenten. Binnen een kwartier staat deze knapperige wrap pizza op tafel. Het liefst wil ik elke dag wel pizza eten maar omdat dit niet erg gezond is heb ik een gezondere variant bedacht. met een volkoren wrap als bodem en gegrilde groenten als topping is dit een super makkelijk en gezond recept.
Voor de dagen dat ik niet te lang in de keuken wil staan maar toch gezond wil eten is dit een perfect recept. In plaats van vette, bewerkte vleesproducten heb ik gekozen voor groenten en dit maakt de pizza een stuk gezonder. Ik ben gek op gegrilde groenten omdat de groente knapperig maar toch vol van smaak blijft. Ook zo dol op gegrilde groenten? Dan is dit recept ook een aanrader.
Je hebt nodig (voor 2 personen):
- 4 volkoren wraps
- 100 g rode pesto
- 1 kleine courgette
- 1 kleine aubergine
- Handjevol cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- Parmesaanze kaas
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd de courgette en aubergine in dunne lange banen. Verhit vervolgens de grillpan en gril de groenten kort.
Nu kun je de ui in halve maantjes snijden. De cherry tomaatjes snijd je door de helft.
Besmeer vervolgens de wraps met een eetlepel rode pesto. Als laatste leg je de toppings op de wrap. Strooi naar smaak nog wat peper en zout over de pizza’s.
Leg de wrap pizza’s vervolgens op de bakplaat en zet ze voor ongeveer 8 minuten in de oven. Het verschilt per oven hoe hard het gaat dus let er ondertussen op dat de wrap pizza’s niet aanbranden.
De gezonde wrap pizza’s zijn klaar. Eet smakelijk!
Ga jij binnenkort deze makkelijke en gezonde wrap pizza maken of ken jij iemand die hier gek op zou zijn? Deel het vooral. Je kunt me een berichtje sturen via de blog of je kunt het delen op Instagram onder de hashtag #hilicious.

