gezonde-aardappelpuree
Diner,  Recepten

Gezonde aardappelpuree met verborgen groente – recept

Met dit recept heb je niet door dat je extra groente eet. Deze gezonde aardappelpuree bevat bloemkool en dat proef je niet. Ideaal voor een stamppot of gewoon zo!

Met dit herfstachtige weer is het stamppot seizoen officieel ingegaan. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar al die aardappelen vallen mij zwaar op de maag. Meer boerenkool dan aardappel is geen optie, dat heb ik getest zonder succes. Daarom heb ik het alternatief: aardappelpuree met een deel bloemkool! Je proeft de bloemkool niet eens. Geweldig voor als je op een makkelijke manier meer groente wilt eten. Je krijgt zelfs meer vezels en vitamine C binnen.

Voor eters die groente weigeren, eters die willen minderen in koolhydraten en calorieën of gewoon voor de eters die van variatie houden, is dit recept een uitkomst. Het is enorm makkelijk te maken én je kunt het invriezen. Zo is het wel een maand houdbaar.

Verder vind ik dat je vooral moet experimenteren met je favoriete smaakcombinatie. Ik heb 3 alternatieven opgeschreven voor je. In de stamppotsfeer? Maak dan eens deze spinazie-zoete aardappel stamppot. 

gezonde-aardappelpuree

Je hebt nodig:

Voor 1 kg gezonde aardappelpuree

Tip: De verhouding is 60% aardappel en 40% bloemkool. Je kunt gerust kleinere porties maken.

  • 600 g kruimige aardappelen
  • 400 g bloemkoolroosjes

Smaakmakers:

  • Voeg een eetlepel sour cream toe om het romig te maken.
  • Oregano, zout, peper en eventueel zongedroogde tomaatjes voor een Italiaanse twist.
  • Nootmuskaat, zout en peper voor een klassieke aardappelpuree.

gezonde-aardappelpuree

Zo maak je het:

Schil als eerste de aardappelen en snijd de bloemkool in roosjes. Kook hierna de aardappelen en bloemkool in één pan gaar in 12 tot 15 minuten.

Giet de aardappelen en bloemkool vervolgens af en pureer het fijn met een stamper. Breng de gezonde aardappelpuree als laatste op smaak met je favoriete smaakmaker. Eet smakelijk!

hiliciousWat is jouw favoriete smaakcombinatie? Laat het me weten op Instagram. Je mag me ook receptverzoekjes sturen, dan ga ik daarmee aan de slag!