gezonde aardbeien kwarktaart
Recepten,  Snacks

Gezonde aardbeien kwarktaart | makkelijk recept

Dit recept voor een gezonde aardbeien kwarktaart maak je met slechts 6 ingredienten. Makkelijker wordt het niet! Lees verder voor het recept.

Wie wordt er niet blij van kwarktaart? Deze gezonde aardbeien kwarktaart maak je met slechts 6 ingrediënten. Makkelijker wordt het niet. Een licht en luchtig taartje dat fantastisch smaakt.

Voor de bodem gebruik ik een granola die laag is in suiker. Er zijn verschillende granola’s in de supermarkt te vinden die laag in suiker zijn, o.a. Albert Heijn huismerk en Holie granola. Voor de vulling gebruik ik magere kwark in vanille smaak die laag is in suiker. Die heb je o.a. van Optimel, Lindahl’s, Jumbo huismerk en Melkunie protein. Je kunt zelf makkelijk checken of een product laag in suiker is door op de verpakking te kijken bij de voedingswaarde. Bevat het product niet meer dan 5 gram suiker per 100 gram product? Dan is het laag in suiker.

Meer gezonde bakrecepten? Kijk eens tussen deze recepten.

gezonde aardbeien kwarktaart

Je hebt nodig:

Bodem

  • 6 medjoul dadels
  • 200 g granola*
  • 40 g boter

Vulling

  • 750 g magere kwark vanille*
  • 250 g aardbeien + extra voor garnering
  • 12 gelatine blaadjes

*Kies voor een granola en kwark die laag is in suiker. Dit kun je checken door op de verpakking te kijken of er niet meer dan 5 gram suiker per 100 gram in zit.

Zo maak je het:

Week de dadels in warm water. Week de gelatine blaadjes in koud water. Zodra de dadels zacht zijn geworden haal je ze uit het water, ontpit je ze en doe je ze in een kom. Vervolgens vermaal je de granola in een blender of keukenmachine tot een fijner geheel. Doe de vermalen granola bij de dadels. Smelt de boter en doe dit erbij. Kneed met je handen hier een deeg van en zorg dat alles goed gemengd is. Bekleed een taartvorm met bakpapier en doe hier de granola mix in. Druk het stevig aan met een lepel, zodat er een mooie bodem ontstaat.

Pureer nu de aardbeien en verwarm in een pan. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe aan de aardbeien en roer door, totdat de gelatine is opgelost. Roer de aardbeien met gelatine door de kwark en verdeel dit over de bodem. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met extra aardbeien.

Ga jij deze gezonde aardbeien kwarktaart maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.