appel wafels
Lunch,  Ontbijt,  Recepten,  Snacks

Gezonde appel wafels – makkelijk recept

Ik heb een geweldig recept voor je. Deze gezonde wafels zijn extra lekker door de kleine blokjes appel die erin zitten.  Met een paar ingrediënten maak je het.

Lekker om je dag mee te beginnen of als traktatie bij de koffie, deze appel wafels smaken naar meer. In het weekend vind ik het lekker om uitgebreid te ontbijten. Uitslapen, een lekker ontbijtje en een kopje koffie in de ochtend is ultieme ontspanning. Deze gezonde wafels maak je maar met een paar ingrediënten. Ik gebruik Skyr, maar magere kwark kan ook.

Geen wafelijzer? Dan kun je met dit recept ook pannenkoeken maken. Als je cottage cheese in huis hebt kun je deze cottage cheese wafels ook eens maken, super lekker!

appel wafels

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 g skyr of magere kwark
  • 65 g volkoren tarwemeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • Halve appel
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 el honing (optioneel)
  • Olie om in te vetten

Zo maak je appel wafels:

Snijd de halve appel in kleine blokjes van een halve centimeter. Mix hierna de eieren en skyr door elkaar. Roer bakpoeder en kaneel erdoor. Roer nu beetje bij beetje het meel erdoor. Als het een glad beslag is roer je de appel en eventueel honing erdoor.

Verhit vervolgens het wafelijzer en vet het in met een beetje olie. Zodra het wafelijzer op temperatuur is, kun je het beslag erin doen. Schep 2 tot 3 eetlepels beslag per wafel in het ijzer en bak de wafels in circa 4 minuten gaar. Leg de wafels weg, en vet het wafelijzer weer in met een beetje olie. Maak hierna de volgende lading wafels, totdat het beslag op is.

Lekker om de wafels te serveren met extra blokjes appel. Eet smakelijk!

Ga jij deze appel wafels maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.