gezonde-eiersalade-truffel
Recepten,  Spreads

Gezonde eiersalade met truffel – makkelijk recept

Dit recept is perfect voor bij Pasen, maar eigenlijk kan het elke dag! De gezonde eiersalade met truffel maak je met slechts een paar ingrediënten.

Nog een last minute receptje voor bij Pasen! Deze gezonde eiersalade met truffel maakt de paasbrunch compleet en eigenlijk kan ik dit elke dag wel eten. Je maakt het namelijk met een paar ingrediënten en binnen no time tover je heerlijk beleg op tafel. De gezonde eiersalade is trouwens ook geweldig als dip!

Voor dit recept hoef je geen verse truffel te gebruiken, tenzij je die in huis hebt. Ik gebruik hiervoor olie met truffelaroma, maar truffeltapenade werkt even goed. Het voordeel is dat je maar een paar drupjes nodig hebt om deze gezonde eiersalade smaak te geven.

Speciaal voor jou licht ik nog een paar recepten uit die heerlijk zijn voor bij Pasen! Deze cottage cheese pancakes zijn verassend lekker als ontbijt. Liever hartig? Deze volkoren pita broodjes met scrambled eggs en avocado zijn altijd goed. Voor de borrel moet je deze bruschetta’s óf deze burrata salade eens proberen, succes gegarandeerd!

gezonde-eiersalade-truffel

Je hebt nodig:

  • 4 eieren
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl Truffelolie
  • Handje verse basilicum
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Kook als eerste de eieren zo’n 8 tot 10 minuten. Laat hierna de eieren schrikken in koud water en pel ze vervolgens.

Snijd de eieren in blokjes en doe de blokjes in een kom samen met de Griekse yoghurt en truffelolie. Breng de gezonde eiersalade op smaak met zout en peper. Snijd als laatste een handje verse basilicum fijn en meng dit door de salade.

Proef of de gezonde eiersalade goed op smaak is en voeg anders nog een beetje truffelolie, zout of peper toe. Eet smakelijk!

Hoe makkelijk was dit recept? Deel het vooral met iemand die hier ook heel blij van gaat worden. Vergeet jouw creatie niet te delen met mij op Instagram, want ik vind het fantastisch om te zien dat je mijn recepten maakt!