gezonde-graanreep
Recepten,  Snacks

Gezonde graanreep met noten en een vleugje kaneel

Deze gezonde graanreep met noten en een vleugje kaneel is ontzettend lekker én verzadigend. Een gezond tussendoortje dus. En extra lekker door de banaan. Lees verder voor het recept.

Op zoek naar een gezond en verzadigend tussendoortje? Maak deze fantastische en gezonde graanreep dan eens. Gevuld met granen, noten en fruit en extra lekker door kaneel. Ideaal als snack voor bij die lange autoritten naar je vakantiebestemming. Maar ook heerlijk bij de koffie of als 4-uur-momentje.

De rijpe bananen zorgen in dit recept voor een heerlijke zoete smaak, maar zorgen ook voor binding. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het recept. Heb je deze gezonde graanreep gemaakt? Hierna kun je dan ook eens dit bananenbrood maken. Of deze cottage cheese pancakes met blauwe bessen. Daar ga je vast ook blij van worden.

gezonde-graanreep

Je hebt nodig:

Voor zo’n 10 repen

  • 70 g havermout
  • 70 g spelt-, rogge- of boekweitvlokken
  • 30 g pompoenpitten
  • 30 g noten naar keuze
  • 2 rijpe bananen
  • 30 g gedroogd fruit naar keuze
  • 1 el 100% pindakaas
  • 1 el honing
  • 3 tl kaneel
  • Snuf zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak daarna de bananen fijn met een vork. Hak de noten en het gedroogde fruit in kleine stukjes. Doe hierna alle ingrediënten voor de repen in een kom en roer goed door elkaar. Zorg dat alles goed verdeeld is. Schep het mengsel daarna in een kleine, ingevette ovenschaal. Strijk plat met een lepel en bak de repen zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd er repen van. Eet smakelijk!

Ga jij deze gezonde graanreep maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.