
Gezonde havermout taartjes – mango of peer en pecannoten
Welke van deze gezonde havermout taartjes kies jij? De zomerse variant met mango, of toch de herfst variant met peer en pecannoten? Ik kan niet kiezen, beide zijn ze verrukkelijk.
Deze gezonde havermout taartjes zijn echt een feestje om te maken (en op te eten). Met slechts een paar ingrediënten maak je het en het smaakt fantastisch. Pluspunt: Ze zijn ook nog eens hartstikke voedzaam. Nu de herfst echt is begonnen en de regenjas weer van zolder gehaald kan worden, kun je lekker aan de slag in de keuken. Waarschijnlijk heb je al havermout, meel, olie en honing in huis. Je hoeft dan alleen nog maar te kiezen of je voor de versie met mango gaat of die met peer.
Ik ben echt een zomermens, dus mij maak je blij met de gezonde havermout taartjes met mango. Maar de geur van kaneel in je huis is echt hemels, dus eigenlijk kan ik niet kiezen. Je kunt ze daarom ook gewoon beide maken. Wil je het suikervrij maken? Dan kun je ook suikervrije siroop/ honing gebruiken. Het helemaal weglaten kan niet, omdat het als plakmiddel dient. Zo blijft de havermout goed bij elkaar.
Je hebt nodig:
Voor 6 gezonde havermout taartjes
- 100 g havermout
- 50 g volkoren meel (kan zowel tarwemeel als speltmeel zijn)
- 40 ml zonnebloemolie
- 3 el honing (of een suikervrije variant)
- 3 el water
- Snufje zout
Met mango
- Ongeveer 90 g mango stukjes (kan ook uit diepvries)
- 6 el kwark (kan ook plantaardig)
Met peer en pecannoten
- 1 peer
- Handje pecannoten
- 1 tl kaneel
- 2 el water
- Evt. wat honing om het zoeter te maken
Extra: Muffinvorm-blik
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de gezonde havermouttaartjes door elkaar. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Vet hierna de muffinvorm in en verdeel het beslag over 6 vormpjes. Druk het goed aan, zodat er kuipjes ontstaan. Doe hierna de havermout taartjes in de oven voor 15 tot 20 minuten. Elke oven verschilt, dus houd het op het einde goed in de gaten.
Voor de variant met peer:
Terwijl de havermout taartjes in de oven staan, snijd je de peer in blokjes. Doe vervolgens de peer, kaneel, water en eventueel wat honing in een steelpannetje. Zet de peertjes zo’n 5 minuten op laag voor, zodat ze wat zachter worden. Wanneer ze zachter zijn geworden, kun je de pecannoten erbij doen. Zodra de havermout taartjes uit de oven zijn, laat je ze afkoelen. Hierna kun je de perenvulling verdelen over de taartjes. Eet smakelijk!
Voor de variant met mango:
Zodra de havermout taartjes uit de oven komen, laat je ze afkoelen. Hierna doe je een eetlepel kwark in elk kuipje en verdeel je de mango stukjes over de kuipjes. Eet smakelijk!
Als je blij wordt van dit recept, dan ga je deze appel crumble ook geweldig vinden! Vergeet je baksels niet te delen op Instagram, want dat vind ik altijd super om te zien.

